image

Fakro Takfönster

TAKFÖNSTER I TRÄ OCH ALUMINIUM
Släpp in ljuset! Gör nya boendeytor av mörka utrymmen.

Fakro Takfönster är ett komplett sortiment av aluminumfönster som ger dig många möjligheter att släppa in mera dagsljus i ditt hem. Ta fram nya boendeytor i tex vindar och tidigare outnyttjade, mörka utrymmen.

Invändiga solskydd

Alla invändiga solskydd är utformade för att passa alla våra typer av takfönster. Det breda sortimentet ger dig möjligheten att komplettera dina takfönster med ett solskydd som passar just dig.

Persienner

AJP persienn är ett populärt solskydd för takfönster som ger möjligheten att styra mängden och vinkeln på det infallande ljuset. Sidoskenor i aluminium skapar en ljustät anslutning mot bågen och tillåter samtidigt rotation av fönstret med nedfälld persienn. Persiennen finns i tre utförande:

 • AJP manövreras manuellt. För manövrering på svåråtkomliga platser finns en teleskopstav som tillval.
 • AJP-Z-wave manövreras med hjälp av en trådlös väggströmbrytare eller en fjärrkontroll. Den elektriska manövreringen kräver att fönstret är stängt och gäller endast styrning av vinkeln på lamellerna.

AJP persienner finns tillgänglig i två kulörgrupper:

 • Grupp 1 – finns i 1 färg.

 AJP Kulörgrupp 1

 • Grupp 2 – finns i 28 färger.

AJP Kulörgrupp 2

image


Plisségardin

APS plisségardin;ger ett mjukt enhetligt ljus i rummet med färger som kan matchas med den övriga inredningen.

Väven är veckad och kanterna täcks av sidoskenor i vit aluminium som löper längs bågsidorna på fönstret. Sidoskenorna gör det möjligt att steglöst ställa gardinen i valfritt läge. Plisségardinen manövreras manuellt.

 

 

 

APS plisségardin finns tillgänglig i två kulörgrupper:

 • Grupp 1 – finns i 8 färger av transparent tyg.

APS Kulörgrupp 1

 • Grupp 2 – finns i 4 färger med ett värmereflekterande ytskikt.

APS Kulörgrupp 2

image

 

Rullgardin

ARS
ARS rullgardin är tillverkad av textilväv med en elegant aluminiumlist som täcker den fjäderbelastade rullen. Tre fästpunkter på bågen ger tre olika stopplägen. Rullgardinen ARS reducerar mängden ljus utifrån, gör rummet mera tilltalande och kan anpassas till den övriga interiören tack vare det stora färgsortimentet. ARS rullgardin manövreras manuellt.
För manövrering på svåråtkomliga platser finns en teleskopstav som tillval.

 ARP
ARP rullgardin ger behaglig skugga i rummet även vid intensivt solljus. ARP har ett stort sortiment färger och mönster att välja mellan när du vill förbättra rumsmiljön. Det innebär att du enkelt kan matcha gardinen till resten av inredningen. Aluminiumskenor utmed bågsidorna täcker materialkanterna och gör det möljligt att steglöst ställa gardinen i valfritt läge. ARP rullgardinen finns i två olika utförande:

 • ARP manövreras manuellt. För manövrering på svåråtkomliga platser finns en teleskopstav som tillval.
 • ARP Z-wave manövreras med hjälp av en trådlös väggströmbrytare eller en fjärrkontroll. Den elektriska manövreringen kräver att fönstret är stängt.


ARS och ARP rullgardiner finns tillgängliga i följande kulörgrupper:
Grupp 1 – finns i 41 färger.

ARS och ARP Kulörgrupp 1
 

 • ARS grupp 2 – finns i 21 färger.

ARS Kulörgrupp 2
 

 • ARP grupp 2 - finns i 10 färger.

 ARP Kulörgrupp 2


ARF
ARF mörkläggningsgardin är en stilfull och dekorativ gardin med aluminiumskenor längs bågsidorna, som gör det möjligt att steglöst placera gardinen i valfritt läge längs fönstret. Sidoskenorna förhindrar också ljus från att tränga in vid sidorna så att man får en mörkläggande effekt. Väven fungerar som en värmespärr på sommaren och förhindrar värmeförlust vintertid. Den ger också skydd mot skadliga UV-strålar. Mörkläggningsgardinen finns i två olika utförande:

 • ARF manövreras manuellt. För manövrering på svåråtkomliga platser finns en teleskopstav som tillval.
 • ARF Z-wave manövreras med hjälp av en trådlösväggströmbrytare eller en fjärrkontroll. Den elektriska manövreringen kräver att fönstret är stängt.

ARF mörkläggningsgardin finns tillgänglig i tre kulörgrupper:

 • Grupp 1 - finns i 2 färger.

ARF Kulörgrupp 1

 • Grupp 2 - finns i 23 färger.

ARF Kulörgrupp 2

 • Grupp 3 - finns i 8 färger.

image

Barnsäkert montage av solskydd

EU har utkommit med en ny standard för barnsäkert montage av invändiga solskydd. Läs mer här.

Nya monteringsfilmer med Björn

Björn Christernsson visar hur man monterar fönster och altandörrar, se mer på vår YouTube-kanal.

Varför ska jag välja träfönster?

Trä är ett oslagbart fönstermaterial och är rätt val för miljön och klimatet och ex vis PVC-plast är inte biologiskt nedbrytbart.