Hitta återförsäljare

Nyhet! Bättre mobiltäckning med integrerad antenn

Elitfönster Access underlättar förbindelsen för mobiltelefoni och dataöverföring inomhus. Innovationen är integrerad i glaset, helt underhållsfritt, framtidsäkrat och passivt. Denna revolutionerade nyhet gör det möjligt att höja energieffektiviteten genom fönsterbyte utan att förlora tal- och dataförbindelser.

Elitfönster Access - det mobilvänliga fönstret

Elitfönster Access fungerar som en signalbrygga och minskar dämpningen som annars uppstår i byggnaden. Den patenterade StealthCase-teknologin är speciellt utformad för att sprida signalen inomhus. Se diagram nedan.

  • Innovationen är närmast osynlig och påverkas inte av fönsterputsning.
  • Lösningen underlättar samtalstäckning och fungerande förbindelser i 3G-, 4G-, 5G- och framtida nät oavsett operatör.
  • Miljövänlig; kräver ingen el och är underhållsfri.
Graf fönster utan antennglas och fönster med Elitfönster Access

Starkare signal inom alla nätfrekvenser

Se exempel på hur mycket radiosignalen reduceras inom olika frekvensområden när den passerar genom ett fönster. Den grå kurvan visar ett fönster utan antennglas och den violetta samma fönster försett med Elitfönster Access antennglas. Mätresultaten visar att antennglas låter radiosignalen tränga igenom glas mycket bättre och ökar därigenom fältstyrkan i rummet kraftigt. De färglagda områdena visar frekvensområden för nuvarande och för de vanligaste mobilnäten. På dessa är signalen tack vare Elitfönster Access antennglas upp till 20 dB kraftigare, det vill säga cirka 30–100 gånger högre, jämfört med ett rum utan Access.

Diagram fönster utan antennglas och fönster med Elitfönster Access

Bred antennlob täcker hela rummet

I bilderna jämför vi fönster med dubbla energiglas, till vänster med dagens lösning och till höger med Elitfönster Access. Radiosignalstyrkan på 800 MHz som kommer från fönstret mäts i hela rummet. Spektrumkartan visar att ett starkt antennfält (rött och gult) täcker rummet nästan helt. Dessutom är signalen upp till hundra gånger (+20 dB) starkare jämfört med utan antennglas. Fler fönster med antenn kan förbättra signalen ytterligare.

Elitfönster Access har utvecklats tillsammans med StealthCase Oy och är patenterat.

Det upplevda resultatet kan variera och påverkas bland annat men inte uteslutande av närvarande signalstyrka, avstånd till basstation, operatör, fabrikat på telefon och vart du befinner dig i rummet. De värden som beskrivs är uppmätta under verkliga förhållanden samt i laboratoriemiljö av StealthCase OY och Elitfönster.

StealthCase-logo.jpg

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.