Hitta återförsäljare

Hållbar design som håller

Vårt miljöarbete slutar inte med produkten. Vi har en klar tanke med hela processen, från plantan till fabriken, hem till dig – och slutligen till återvinningen. Utan att på något vis kompromissa med kvalité, funktion eller design. Fönster är så mycket mer än en byggnadsdel, de ger huset karaktär både utifrån och inifrån och de ska sitta där i många år. Våra fönster är tillverkade med kvalitet, kunskap och omtanke i hjärtat av Småland under snart 100 år.

Flera av våra fönster har garantier på både 20 och 30 år så vi vet att de håller. Oavsett vilken av våra modeller du väljer så har du gjort en bra investering för framtiden. Det finns ett Elitfönster för alla.
Vi vet att varje fönster har sin speciella plats och uppgift. Därför gör vi olika fönster för alla typer av hus och behov.

Hur väljer man fönster?

Niklas Sjödén är kommersiell produktchef på Elitfönster. Vad tycker du är viktigt?

     – Bra kvalitet är så klart A och O. Fönster ska hålla länge. Alla våra fönster håller en hög standard; ett högklassigt virke som är ordentligt skyddat och fönstren kommer med energisparglas som släpper ut mindre värme. Det gör att det viktigaste för kunden blir att välja färg, form och funktion. 

På Elitfönster har vi delat upp sortimentet i olika fönsterfamiljer efter form och funktion. Varje kategori finns beskriven på vår hemsida. Vårt mest sålda fönster är Elitfönster Original och finns i varianterna Alu och Trä,
där Alu är försett med en utsida av aluminium vilket ger fönstrets redan rötskyddade och målade trädelar ett ytterligare skydd mot sol, vind och nederbörd samt en näst intill underhållsfri utsida. Därför lämnas hela 30 års garanti mot röta. 

     – Det fina med våra aluminiumfönster är ju att stommen fortfarande är av trä. Så även om utsidan skyddas av aluminium är stommen fortfarande gjord av vår stabila nordiska furu. Dessutom – ett aluminiumfönster kan man få i nästan vilken färg som helst. Åtminstone ett par tusen olika. Det gillar jag, fortsätter Niklas Sjödén.

Elitfönster Original Trä är ju precis som det låter ett fönster helt i trä. Trädetaljerna vakuumimpregneras med ett djup på minst fyra millimeter. Därefter målas de med ett av branschens bästa målningssystem, ett högvärdigt tvåkomponents polyuretanfärg. Både Elitfönster Original Trä och Alu får sedan två lager grundfärg och ett lager toppfärg. Därför kan vi tryggt lämna 20 års rötskydd på vårt moderna 3-glas träfönster, Elitfönster Original Trä.

Vad finns det mer för fördelar med träfönster?

     – Det är ett perfekt val för de som uppskattar trä och känslan i äkta naturmaterial, säger Niklas Sjödén.

Men hur gör man om man vill ha ALLT. Det vill säga underhållsfritt men ändå ett fönster som blir tidstypiskt för huset?
     – Då har vi både Elitfönster Retro och Vision. Retro är ett välisolerat fönster i gammal stil med aluminiumklädd utsida och med en design som påminner om hur det såg ut förr. Båda dessa passar när man vill ha moderna fönster till äldre hus, avslutar Niklas Sjödén.

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.