Hitta återförsäljare

Hälsofördelarna med stora fönster

Vi människor är beroende av ljus för att fungera och må bra. Ljuset påverkar vår dygnsrytm och hur vi sover, det påverkar vårt humör och våra stressnivåer. Bra ljus ger oss ett bättre liv, helt enkelt.

EfOriginal_Bild_Myresjöhus_Tryck 09.jpg

För oss här i Norden där vi tillbringar halva året i mörker är tillgången på dagsljus därför extra viktig – särskilt som de flesta av oss tillbringar det mesta av vår tid inomhus.

Forskning visar att dagsljus har positiva effekter på hur vi sover: det påverkar sömnens mönster, längd och kvalitet. Men ljuset påverkar också hur väl vi fungerar och presterar under dagen: dagsljus ger ökad vakenhet, mildrar depressiva tendenser, stärker den kognitiva förmågan och hjälper oss att koncentrera oss bättre vid uppgifter som kräver hög uppmärksamhet.

Ljus är alltså livsviktigt. Men: viktigt att tänka på är att elektriskt ljus inte kan ersätta dagsljus. Det är därför det är så viktigt med fönster. Med stora fönster får vi in mycket dagsljus, vilket får oss att må bra. Men de ger oss även utsikt och en närhet till naturen, vilket också påverkar oss positivt. Så förutom att stora fönster kan ge upphov till spännande arkitektur medför det också – bokstavligen – solklara hälsofördelar.

ef_orgAlu_trelleborg_miljo_99330.jpg

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.