Hitta återförsäljare

Färg & yta

Förändra och anpassa din fönsterprodukt så att den stämmer med dina önskemål. Här kan du titta närmare på vilka färger och ytor som är standard och vilka som går att få som tillval.

Ytbehandling trä

Täckmålning: Standard är vit täckfärg NCS S 0502-Y och vi kan även erbjuda NCS S 0500-N, båda med glanstal 35, utan extra kostnad till produkter med aluminiumbeklädnad. Till fönster utan aluminiumbeklädnad erbjuds NCS S 0500-N mot pristillägg. Andra kulörer enligt NCS S och RAL kan väljas mot pristillägg. Dessa val erbjuds till samtliga fönsterfamiljer och skjutdörrar. # # # Lasyrer: Lasyrer i Ek, Teak, Nötbrun och Brunsvart erbjuds på fingerskarvat virke, solida ämnen erbjuds mot pristillägg till Elitfönster Original. Kulörskiftningar kan förekomma på laserade produkter beroende på att uppsugningsförmågan varierar i träämnet som används till fönsterprodukterna. Lasyr erbjuds till samtliga produktfamiljer förutom Harmoni och Vision. # # # Vitpigmenterad klarlack 0,5% erbjuds till Original Alu, ytbehandlingen sker endast på solida träämnen. # # # Obehandlat: Original Trä och MF Duo kan levereras obehandlade till de som vill ytbehandla sina fönsterprodukter själva, detta val påverkar dock garantitiden gällande rötskydd.

Ytbehandling aluminium

Standardkulör. Fönsterfamiljerna Original Alu, Harmoni och skjutdörrar har NCS S 0502-Y med glanstal 80 som standard. Retro har RAL 9010 med glanstal 30 som standard. Våra övriga standardkulörer på aluminium kan väljas utan pristillägg. Andra kulörer enligt NCS S och RAL mot pristillägg. Observera att spröjsens insida lackas i utsidans kulör.

Standardkulörer Aluminium

Collection Anodic

Ett urval av kulörer framtagna för att avspegla anodiserade aluminium. Anodic är en attraktiv matt och metallisk ytbehandling som är ett bra alternativ till anodiserad aluminium. Anodics färger levereras i Interpon D2525 vilket är en extremt hållbar polyesterteknik för att ge lång livslängd.

Collection Anodic

Collection Futura

Ett urval av kulörer framtagna för att avspegla gällande färgtrender. Futura har en yta med både struktur och i vissa fall metallic utseende. Kulörerna i Futura sortimentet har dessutom en bättre kulörbeständighet i väderutsatta lägen. Kulörerna beställs för fönstrets aluminiumklädda utsida mot pristillägg. Observera att spröjsens insida lackas i utsidans kulör.

Kulörguide Futura

Collection Structura

Ett urval av kulörer framtagna för att avspegla gällande färgtrender. Structura har en yta med struktur. Kulörerna beställs för fönstrets aluminiumklädda utsida mot pristillägg. Observera att spröjsens insida lackas i utsidans kulör.

Kulörguide Structura

Anodisering

Anodisering till aluminiumbeklädnad. Som alternativ till pulverlackad yta erbjuds anodisering mot pristillägg, bilden visar naturanodisering.

Profilerad insida

Profilerad insida på karm och båge passar i både traditionella och moderna inredningar. Profileringen skapar ett mer arbetat intryck och extra liv åt ljusinsläppet. På inåtgående produkter är det endast den öppningsbara bågen som är profilerad, men på utåtgående produkter är även karmen profilerad, i bägge fall mot pristillägg. Produktfamiljerna Retro och MF Duo levereras alltid med profilerad insida som standard.

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.