Hitta återförsäljare

Vädring & ventilation

Här hittar du lösningar för ventilation i form av spaltventiler och vädringsluckor.Där extra ventilation önskas kan både fasta och öppningsbara fönster kompletteras med en ventil, en så kallad spaltventil, placerad upptill i karmen. Vald ventilmodell men även fönstermodellen som ventilen sitter i påverkar luftflödet. Nedan ser du några av våra ventiler. Elitfönster erbjuder även andra ventiler såsom Biobe, Omega Max och Fresh m fl. Kontakta oss för mer info om valbara ventiler och dess prestanda samt vilka produkter de passar i.

Ventil - Titon Tryckvent

Titon Tryckventil är en infälld, snygg och diskret ventil. I öppet läge riktas den inkommande luften uppåt. Som standard är ventilen 389 mm, men den finns även i en mindre variant, 283 mm, för att även passa till smala fönster

Ventil - Titon Select

Titon Select är en innanpåliggande ventil där möjlighet ges att justera om man vill få den inkommande luften riktad uppåt eller nedåt. Som standard är ventilen 411 mm lång, finns även i en kortare modell som är 265 mm som passar till smala fönster. Finns i vit eller svart och kan kompletteras med en ljudfälla eller ett insektsfilter.

Vädringslucka

Vid behov av större luftflöde erbjuds vädringsluckor. En vädringslucka finns som en separat enhet men kan även integreras i fönstret med många av våra fönstermodeller som monteras ihop med fönstret. Finns till både öppningsbara och fasta fönster. Den separata modellen kan efterbeställas, integrerad vädringslucka måste beställas samtidigt som fönstret. Våra vädringsluckor öppnas alltid inåt

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.