5 anledningar att välja solskydd

Brukar du vakna av att solen skiner in i sovrummet? Kanske har du tröttnat på att bli bländad när du ser på TV. Med ett solskydd slipper du många bekymmer. Men är det värt investeringen? Här är fem skäl till varför du ska välja ett solskydd till dina fönster.

Solskydd för fönster

1. Svalare inomhus

Sol och värme i all ära, men en riktigt varm sommardag kan det bli outhärdligt varmt inomhus. Många fönster, särskilt äldre, släpper in värmestrålning direkt genom glaset. Det gör att temperaturen stiger och bildar ett varmt och kvavt inomhusklimat. Är det dessutom vindstilla hjälper det inte att öppna fönstret, och det kan kännas som om luften står still. Här kan solskyddsglas, persienner eller någon typ av solskyddande gardin göra stor skillnad och ge dig ett behagligt klimat i bostaden.

2. Du sover bättre i mörker

Solen går upp tidigt under sommarmånaderna och man vaknar lätt för tidigt, utan att vara utvilad. Även om solljus gör oss piggare så kan de ljusa sommarnätterna påverka sömnkvaliteten negativt, och det är lätt att hamna i otakt med sin vanliga sömnrytm. Ett ljust sovrum gör det också svårare att somna. Se till att ha bra persienner eller mörkläggande gardiner för att lättare ställa in kroppen på sömn. Det gör att du sover bättre och får lättare att somna om.

Se hela vårt utbud av mörkläggande solskydd: Persienner - Gardiner - Självreglerande solskyddsglas

Mörkläggning fönster

3. Ett klimatsmart val

Luftkonditionering och andra kylsystem är inte alltid det bästa valet för att få ett skönt inomhusklimat, speciellt inte ur miljösynpunkt. Förutom att det är kostsamt att kyla ner sin bostad så är det dessutom negativt för miljön eftersom du gör av med stora mängder energi. De flesta vet inte att kostnaden för att kyla ner bostaden är upp till fem gånger så hög som att värma upp den. Därför kan ett bra solskydd sänka dina energikostnader, samtidigt som du gör en insats för miljön.

Klimatsmarta fönster

4. Stoppar bländning

För den som vill se på TV eller sitta framför datorn en solig dag kan det lätt uppstå ett visst irritationsmoment när solens strålar letar sig in och reflekteras i skärmen. Ännu värre är det kanske för de som jobbar hemifrån och har sitt kontor i bostaden. Men det är enkelt att åtgärda. Med ett solskydd med mörkläggande egenskaper slipper du bländning och kan jobba ostört.

Minska bländning fönster

5. Dina textilier bleks inte

Gardiner, tavlor och möbler är extra ljuskänsliga och kan blekas när de utsätts för solljus. Genom att placera textilier i direkt anslutning till ett fönster ökar risken för solblekning. Då kan solskyddsglas vara lösningen, eftersom de inte släpper igenom de starka solstrålarna. På Elitfönster har vi självreglerande solskyddsglas som ljusnar och mörknar beroende på temperaturen i glaset. Det minskar risken för att dina textilier bleks.

Läs mer om vår nyhet, självreglerande solskyddsglas

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

(Sök på stad)

Återförsäljare

Återförsäljare med utställning