Hållbarhet och miljö

Sveriges miljövänligaste fönstertillverkare

För oss på Elitfönster är hållbarhet först och främst vad ordet säger: Att det vi gör håller. Och våra fönster håller – länge. Men vi vill också att vår planet ska göra det, så vi ger mer än vi tar.

Pojke som leker i skogen
Svarta fönster med spröjs

Hållbart inomhusklimatarbete

För att minska påverkan på klimatet, är det viktigt att våra fönster håller kvar inomhusvärmen. På så sätt sparar vi både på både energin och plånboken. Genom att tänka på inomhusklimatet tänker vi på klimatet. Elitfönster leder utvecklingen av energibesparande fönster och var den första svenska tillverkaren att införa låga U-värden som standard.

Solsken i skog

Hållbart skogsbruk

Det är naturligt att känna ansvar för skogen när man, som vi, bor i skogen. Stommen i alla våra fönster och fönsterdörrar, är av trä. Fingerskarvad, lamellimmad och kvistfri furu. Trä från ansvarsfullt skogsbruk, huvudsakligen FSC/PEFC-märkt.

Fönsterdelar

Hållbara relationer

Vi jobbar nära våra leverantörer, så att vi kan göra allt för att hela kedjan ska vara miljömässigt och socialt hållbar. Leverantörerna skriver under på vår uppförandekod och lovar därigenom att de delar våra värderingar. Utanför kärnverksamheten jobbar vi med att ge barn och unga en ljusare framtid, via projekt som vi stöttar.

Hållbart i alla delar

Vår målsättning är att våra produkter ska tillföra större klimatnytta under användningen än den klimatpåverkan som orsakas för att tillverka dem. Vi deklarerar alltid de material vi använder i våra fönster. Allt som påverkar kretsloppet redovisas öppet. Vi jobbar även kontinuerligt med att säkerställa en trygg och säker arbetsmiljö för våra medarbetare.

Social hållbarhet

Vi vill vara med och bidra till barn och ungas möjligheter till en ljusare framtid. Därför engagerar vi oss i organisationer som syftar till att göra gott. På så vis får vi möjlighet att ge tillbaka till vårt samhälle, och bidra till en socialt hållbar framtid.

Test av Elitfönster

Bäst i test - i test efter test

Om du vill veta hur pålitliga våra fönster är, vad är då bättre än att fråga den som tillverkat produkten? Någon som objektivt testat den såklart. Elitfönster har ett av de mest testade fönstersortimentet på marknaden och vi levererar i enlighet med eller över de regelverk som finns i branschen idag.

Våra fönster ger mer till miljön än de tar

Inom Elitfönster håller vi miljö- och hållbarhetsarbetet högt på vår agenda och en viktig del i detta är miljövarudeklarationer för vårt sortiment.

En miljövarudeklaration också kallad en EPD  (Environmental Product Declarations) är ett oberoende verifierat dokument som öppet redovisar vilken miljöpåverkan en produkt har. Det gör att du som konsument kan jämföra olika tillverkares miljöpåverkan för likvärdiga produkter.