Hållbar design som håller

11 juli 2019

Vårt miljöarbete innefattar inte bara produkten du köper. Vi har en klar tanke med hela processen, från plantan till fabriken, hem till dig – och slutligen till återvinningen. Utan att på något vis kompromissa med kvalité, funktion eller design. Fönster är så mycket mer än en byggnadsdel, de ger huset karaktär både utifrån och inifrån och de ska sitta där i många år.

Vitt fönster med spröjs på svart fasad

Flera av våra fönster har garantier på både 20 och 30 år så vi vet att de håller. Oavsett vilken av våra modeller du väljer så har du gjort en bra investering för framtiden.
Vi vet att varje fönster har sin speciella plats och uppgift. Därför gör vi olika fönster för alla typer av hus och behov. Och det finns ett Elitfönster för alla.

 

Hur väljer man fönster?

Niclas Sjödén, som är kommersiell produktchef på Elitfönster, vad tycker du är viktigt?

– Bra kvalitet är så klart A och O. Fönster ska hålla länge. Alla våra fönster håller en hög standard; ett högklassigt virke som är ordentligt skyddat och fönstren kommer med energisparglas som släpper ut mindre värme. Det gör att det viktigaste för kunden blir att välja färg, form och funktion.

På Elitfönster har vi delat upp sortimentet i olika fönsterfamiljer efter form och funktion. Varje kategori finns beskriven på vår hemsida. Vårt mest sålda fönster är Elitfönster Original och finns i varianterna Alu och Trä,
där Alu är försett med en utsida av aluminium vilket ger fönstrets redan rötskyddade och målade trädelar ett ytterligare skydd mot sol, vind och nederbörd samt en näst intill underhållsfri utsida. Därför lämnas hela 30 års garanti mot röta.

– Det fina med våra aluminiumfönster är ju att stommen fortfarande är av trä. Så även om utsidan skyddas av aluminium är stommen fortfarande gjord av vår stabila nordiska furu. Dessutom – ett aluminiumfönster kan man få i nästan vilken färg som helst. Åtminstone ett par tusen olika. Det gillar jag, fortsätter Niclas.

Elitfönster Original Trä är ju precis som det låter ett fönster helt i trä. Trädetaljerna vakuumimpregneras med ett djup på minst fyra millimeter. Därefter målas de med ett av branschens bästa målningssystem, ett högvärdigt tvåkomponents polyuretanfärg. Både Elitfönster Original Trä och Alu får sedan två lager grundfärg och ett lager toppfärg. Därför kan vi tryggt lämna 20 års rötskydd på vårt moderna 3-glas träfönster, Elitfönster Original Trä.

Villa Gunilla med fönster i gammaldags stil
Vad finns det mer för fördelar med träfönster?

– Det är ett perfekt val för de som uppskattar trä och känslan i äkta naturmaterial, säger Niclas.

Men hur gör man om man vill ha ALLT. Det vill säga underhållsfritt men ändå ett fönster som blir tidstypiskt för huset?

– Då har vi både Elitfönster Retro och Vision. Retro är ett välisolerat fönster i gammal stil med aluminiumklädd utsida och med en design som påminner om hur det såg ut förr. Båda dessa passar när man vill ha moderna fönster till äldre hus, avslutar Niclas.