Hitta återförsäljare

Elitfönster - Småländsk kvalitet sedan 1924

Vi har tillverkat fönster i Sverige sedan 1924. Det sitter Elitfönster i varje hörn av Sverige. I norr och söder, i öster och väster. Från slott till koja. De sitter där i ur och skur. Fönster du kan lita på i vått och torrt. Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare.

På Elitfönster har vi tillverkat fönster sedan 1924.

Elitfönster är svensktillverkade fönster baserade på mer än snart 100 års gedigna kunskaper. Fönster som har utformats för att stå emot vårt svenska klimats utmaningar: Stabilt djupimpregnerat nordiskt trä med minst tre lager färg, slitstark underhållsfri aluminium och välisolerade glas. Detaljer som garanterar dig hållbarhet i över 30 år och förklarar varför Elitfönster idag är populära fönster, både bland slutkonsumenterna och hantverkare.

Idag erbjuder vi fönster och fönsterdörrar för allt mellan ensligt belägna småhus till stora byggprojekt. Det är alltid våra kunders behov som styr vår utveckling, både vad gäller produkter och organisation. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra produkter för att de ska bidra till ett bättre inomhusklimat och spara energi. Vi följer noga alla de krav och regelverk som både myndigheter och bransch kräver vad gäller säkerhet, byggregler, ljud osv. Vi vill ha en aktiv roll i dessa frågor för att Elitfönster ska vara bästa valet för vårt nordiska klimat. Majoriteten av våra produkter säljs i Sverige genom ett rikstäckande nät av ca 900 kunniga byggfackhandlare och genom en egen säljkår. Elitfönster är förstavalet för 150 st av Sveriges hustillverkare.

Elitfönster - Designat för dig. Designat för framtiden.

Huvudkontoret ligger i Vetlanda

Kontor och fabrik finns i Vetlanda och Lenhovda. Säljkontor finns i Växjö, Vetlanda, och Malmö. 
Kontaktuppgifter »

Elitfönster AB

Elitfönster AB är med sitt breda sortiment Sveriges ledande fönstertillverkare med snart 100-åriga småländska traditioner. Företaget har cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige.

Sedan 2004 har Elitfönster AB varit en del av Inwido.
Som Europas ledande fönsterkoncern är Inwidos affärsidé att utveckla och sälja marknadens bästa kundanpassade fönster- och dörrlösningar, via en decentraliserad struktur och med fokus på den konsumentdrivna marknaden, för att långsiktigt växa hållbart, organiskt samt genom förvärv.

Inwido består av 29 affärsenheter med cirka 4 600 anställda i elva länder. 2021 omsatte koncernen 7,7 miljarder kronor med en operationell EBITA-marginal på 11,7 procent. Inwido är sedan 2014 noterat på Nasdaq Stockholm Följ Inwidos resa på LinkedIn och www.inwido.com

Läs mer om Elitfönsters historia >

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.