Om Elitfönster - Hela Sveriges fönster

Vi har tillverkat fönster i Sverige sedan 1924. Det sitter Elitfönster i varje hörn av Sverige. I norr och söder, i öster och väster. Från slott till koja. De sitter där i ur och skur. Fönster du kan lita på i vått och torrt. Elitfönster är hela Sveriges fönstertillverkare.

På Elitfönster har vi tillverkat fönster sedan 1924.

Elitfönster är svensktillverkade fönster baserade på mer än 96 års gedigna kunskaper. Fönster som har utformats för att stå emot vårt svenska klimats utmaningar: Stabilt djupimpregnerat nordiskt trä med minst tre lager färg, slitstark underhållsfri aluminium och välisolerade glas. Detaljer som garanterar dig hållbarhet i över 30 år och förklarar varför Elitfönster idag är populära fönster, både bland kunder och hantverkare.

Idag erbjuder vi fönster och fönsterdörrar för allt mellan ensligt belägna småhus till stora byggprojekt. Det är alltid våra kunders behov som styr vår utveckling, både vad gäller produkter och organisation. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra produkter för att de ska bidra till ett bättre inomhusklimat och spara energi. Vi följer noga alla de krav och regelverk som både myndigheter och bransch kräver vad gäller säkerhet, byggregler, ljud osv. Vi vill ha en aktiv roll i dessa frågor för att svenska fönster ska vara bäst i världen för vårt nordiska klimat. Majoriteten av våra produkter säljs i Sverige genom ett rikstäckande nät av ca 800 kunniga byggfackhandlare och genom en egen säljkår.

Huvudkontoret ligger i Vetlanda

Kontor och fabrik finns i Vetlanda och Lenhovda. Säljkontor finns i Växjö, Vetlanda, Stockholm och Malmö. 
Kontaktuppgifter »

Elitfönster AB

Elitfönster AB är med sitt breda sortiment Sveriges ledande fönstertillverkare med snart 100-åriga småländska traditioner. Företaget har cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige.

Elitfönster AB är sedan 2004 en del av börsnoterade Inwido, Europas största fönsterkoncern och ett naturligt hem för regionens starkaste bolag inom komfort, inomhusklimat och trygghet. Under 2018 omsatte Inwido 6,7 miljarder kronor. Totalt finns ca 4 500 anställda i koncernen, som har verksamheter i Sverige, Finland, Danmark, Storbritannien, Norge, Irland, Polen, Estland, Rumänien, Litauen och Tyskland.

Läs mer om vår historia >

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

(Sök på stad)

Återförsäljare

Återförsäljare med utställning