Elitfönster

Småländsk kvalitet sedan 1924

Allt vi gör, gör vi på småländska. Så har det alltid varit, i hundra år. Grunden till Elitfönster lades 1924, när Lenhovda Snickerifabrik startades av några lokala bönder. 1953 specialiserade vi oss på det som var svårast: fönstertillverkning. Hantverksskicklighet och affärsmannaskap går hand i hand här i Småland. Vi finns hos cirka 900 återförsäljare, du hittar dem här.

Svarta fönster med spröjs

Enkelhet, hållbarhet och kvalitet

– På småländska

På Elitfönster har vi våra kärnvärden, som styr oss. Enkelhet är viktig. Vi gör en komplicerad produkt men den ska vara enkel att köpa, få på plats och leva med. Hållbarhet är flera saker. Dels att produkterna ska hålla länge, dels att vi gör dem med hänsyn till världen runt om oss. Men också att vi ska vara en arbetsplats där människor kan växa över tid. Kvalitet är grunden i allt. Liksom att varje sak vi gör, görs på småländska.

Lenhovda snickerifabrik
Vår historia

Allt vi gör, gör vi på småländska. Så har det alltid varit, i snart hundra år. 1924 startades Lenhovda Snickerifabrik av några lokala bönder. Den småländska tegen var mager, men skogen trivdes och människorna var driftiga. Då som nu.

Skog ovanifrån
Hållbarhet

När du köper ett Elitfönster kan du känna dig trygg i att du gjort ett bra val för både dig, ditt hem och miljön. Vårt miljöarbete börjar - och slutar - inte med produkten, vi tänker istället igenom hela processen från planta, till fabriken, hem till dig och slutligen till återvinningen.

Elitfönster är bäst i test

Skälet till att vi ofta toppar tester är enkelt. Vi gör väldigt bra fönster och altandörrar. Elitfönster lämnar upp till 30 års garanti – det kan vi göra, eftersom vi vet att de håller betydligt längre än så. 

Elitfönsters produktion

Hitta till Elitfönster

Vi tillverkar fönster hantverksmässigt i Sverige, på våra moderna fabriker i Lenhovda och Vetlanda. Huvudkontoret ligger i Vetlanda och du är alltid välkommen! Vi har säljkontor i Växjö och Vetlanda.

Medarbetare på Elitfönster

Jobba hos Elitfönster

Vill du bli en del av Elitfönster? Vi jobbar målmedvetet för att vara en attraktiv arbetsplats med goda arbetsvillkor, förmåner, kontinuerlig och relevant kompetensutveckling och med att säkerställa att våra medarbetare behandlas likvärdigt.

Elitfönster visselblåsning

Elitfönster strävar efter ett öppet affärsklimat med en hög affärsetik. Vi värnar om respekt och trygghet för alla de människor som berörs av vår verksamhet. Du har en viktig roll för att vi ska lyckas.

 

Jonas Hernborg, VD för Elitfönster

Elitfönster i siffror

Elitfönster AB är Sveriges ledande fönstertillverkare med cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige. Sedan 2004 är vi en del av Inwido, Europas ledande fönsterkoncern. Inwido består av 34 affärsenheter med cirka 4 700 anställda i tolv länder. 2023 omsatte koncernen 9 miljarder kronor med en operationell EBITA-marginal på 11,4 procent. Inwido är sedan 2014 noterat på Nasdaq Stockholm. Följ Inwidos resa på Linkedin och inwido.com

Inspireras av våra kunders hem

marker icon

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.