Fönsterresan

Vägen till dina Elitfönster

Att köpa fönster är stort, men det ska aldrig vara svårt. Denna guide är starten på din resa mot nya fönster. Oavsett om du ska bygga nytt, byta ut befintliga eller bara är nyfiken på hur ett fönsterköp går till så är den här guiden till för dig. Som en mjuk, stadig hand tar den dig igenom alla val och besvarar dina frågor utan att du ens behöver ställa dem. Allt för att du ska känna dig trygg inför, under och efter ditt fönsterköp.

Välkommen till Elitfönster. Din objektiva expert inom fönsterfrågor.

Svart modernt hus med svarta fönster
Illustration av förvirrad kvinna

Kapitel 1

Såhär kommer du igång

För att komma igång med din Fönsterresa är du på helt rätt plats. Den här guiden är nämligen en otroligt bra start. Här går vi igenom vad du behöver tänka på och vilka möjligheter du faktiskt har när du ska köpa nya fönster. För när det är dags för ett fönsterbyte så finns det flera saker att tänka på. I snitt byter vi fönster mellan 1–2 gånger i livet så det är viktigt att det blir rätt när det väl görs. 

Illustrerat krossat fönster

Kapitel 2

Därför ska du byta fönster

Det finns många anledningar till varför du väljer att byta fönster. Kanske märker du att det alltid är kallt eller drar vid fönstret, att de blivit gamla eller inte passar husets stil. Här går vi igenom de vanligaste anledningarna till varför det är dags för ett fönsterbyte och vilka fördelar du får med nya fönster. Och mycket mer, såklart.

Illustrerad spargris

Kapitel 3

Kostnad för att byta fönster

Vad kostar ett fönster är en lika vanlig som svår fråga. Och till stor del är det du själv som påverkar svaret. Det är val av modell, tillval och specialutformningar som definierar priset i slutändan. Det slutgiltiga priset får du när du har gjort dina val och beställt en offert.

Illustrerad villa

Kapitel 4

Såhär har andra gjort

På Elitfönster har vi byggt fönster sedan 1924, det är såklart bra för dig då du kan lita på att vi vet vad vi gör. Det betyder också att våra fönster finns i väldigt många olika hus som du kan hämta inspiration ifrån.  Låt dig inspireras av kunder som valt Elitfönster till sina hem. Hur har de valt att göra? Vilken stil kan passa dig?

Illustration av fönster med spröjs

Kapitel 1

Välj vilken stil du vill ha

Olika fönster passar på olika hus. Det som passar en funkisvilla passar inte alltid en sekelskiftesvilla – och tvärtom. Elitfönster har därför ett stort produktutbud för att möta dina behov och önskemål.

Olika fönstermodeller

Kapitel 2

Bestäm modell(er)

Det kan kännas naturligt att välja samma typ av fönster i hela huset, men det är faktiskt ingen självklarhet. Beroende på var dina fönster ska sitta kan det finnas olika behov att fylla. Här kan du läsa mer om hur du kan tänka.

Illustration av fönster med persienn

Kapitel 3

Skräddarsy dina fönster med tillval och tillbehör

För oss är det viktigt att dina fönster ska bli skräddarsydda för just dig och ditt hem. Alltifrån solskydd till dina fönster i söderläge till ljudreducerande glas för fönsterna nära bilvägen kan vara aktuellt. Oavsett dina önskemål och behov har vi tillvalen för dig.

Illustration av pengar

Kapitel 4

Välj hur du vill köpa nya fönster

Det finns många vägar till nya fönster och det är du som väljer vilken som passar dig bäst. För dig som är händig och vill och kan byta fönster själv går det alldeles utmärkt. Kanske vill du hellre köpa fönsterna hos en återförsäljare men att en snickare hjälper dig att montera dem? Eller vill du ha hjälp med ett helhetskoncept? Här berättar vi om dina olika alternativ så att du enkelt kan välja vad som passar dig.

Måttband

Kapitel 5

Såhär får du rätt mått på dina fönster

Antingen mäter du dina fönster själv, eller så tar du hjälp av en snickare som mäter åt dig. Oavsett är dina angivna mått vårt ansvar. Vi tar fullt ansvar för att måtten du eller din snickare lämnar till oss är korrekt vid leverans.

Illustrerad bild på offert

Kapitel 6

Dags att beställa

När du bestämt dig för vilka fönster och tillbehör du vill ha är det dags att beställa fönsterna. Efter du har kontrollerat och bekräftat din offert går den över till att bli en order. Ordern blir då låst och inga ändringar kan göras. Därför är det viktigt att du innan du lägger din beställning tänker igenom dina val noga så du är nöjd med dina beslut.

Lastbil med Elitfönsters logotyp

Kapitel 2

En leverans med fönster kommer lastat

Du får leveransdatumet i god tid och vi kör direkt hem till din dörr. Det enda du behöver göra är att rulla ut röda mattan (eller bara se till att vi kan lasta av på lämpligt ställe, vi är inte så noga med mattor, röda eller ej).

Illustrerad snickare

Kapitel 3

Dags för montering

Innan det är dags att montera dina nya fönster är det bra att förbereda ditt hem.

Fönster som putsas

Kapitel 4

Såhär tar du hand om dina fönster

Det är viktigt att du sköter och underhåller dina fönster och dörrar för att bevara livslängden. Att följa skötselanvisningarna är också viktigt för att garantin ska gälla. 

Fönster med persienn

Kapitel 5

Hitta tillbehör till dina fönster och dörrar

Om du efter ett tag kommer på att du saknar något till dina fönster eller dörrar. Kanske en persienn eller spröjsbeslag? Då kan du enkelt och tryggt handla originaltillbehör i Elitfönsters Tillbehörsbutik.

Upptäck Tillbehörsbutiken.

Olika fönstermodeller

Kapitel 6

Njut av dina fönster

Sist men inte minst vill vi att du ska komma ihåg att njuta när dina nya fönster är på plats. Njut över vilken bra investering du har gjort för dig och ditt hem. Vi hoppas att du och dina fönster kommer trivas ihop många, många år framöver.

Om det skulle uppstå tankar eller funderingar längs tidens gång kommer vi finnas här. Oavsett om det är om 1 år, 10 år eller 50 år. För vi har tillverkat fönster för alla olika i 100 år och vi kommer att finnas här i 100 år till. Minst.

Har du några fungeringar är du välkommen att kontakta oss.

Inspireras av våra kunders hem

marker icon

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.