Hitta återförsäljare

Träfönster - En stabil stomme

I alla Elitfönster finns en stomme av trä, närmare bestämt fingerskarvad, lamellimmad och kvistfri furu. Det ger fördelar för både dig, naturen och ditt hem. Vi har både rena träfönster och fönster med en aluminiumutsida.

Träfönster från svensk furu.

Vi har gott om furu i Sverige så vi kan hämta vårt kärnmaterial på nära håll. Dessutom omvandlar tallen koldioxid till syre när den växer upp. Lägg därtill att vi hämtar nästan all vår furu från FSC-certifierad skog, det vill säga skog där avverkningen aldrig överskrider tillväxten, så är det lätt att konstatera att fönster med trästomme är ett tryggt miljöval.

En skön känsla inåt

När vi ska välja material till vår interiör eller exteriör är det nog få som tänker plast. Trä känns däremot både levande och ombonat och passar bra i såväl gamla som moderna hus. I moderna hus använder man ofta träfönster med raka kanter och mycket glasyta. Om man har ett äldre hus (eller ett nytt med lantlig design) och vill få den där allmogekänslan kan man beställa till invändig profilering i träet.

Fukten då?

Trä som vi använder i våra hus har en verklig fiende, nämligen fukten. Hur kan det då vara klokt att använda träfönster?

På Elitfönster har vi lärt oss tämja vädrets krafter. Vi vakuumimpregnerar nämligen alla fönster och ser till att impregneringen tränger in minst fyra millimeter. Därefter målar vi fönstret med ett av branschens bästa målerisystem. Därför kan vi tryggt ge dig minst tio års garanti mot röta i fönstret på alla våra treglasfönster.

Om du vill ha ett extra skydd mot röta och dessutom slippa en hel del underhåll ska du köpa ett fönster med aluminiumbeklädd utsida. Då kan du få upp till 30 års garanti mot röta.

Det sitter i känslan

Vårt hem är ofta det materiella ting som vi håller kärast. Materialvalet är viktigt för att skapa rätt känsla och att öppna upp ett fönster med karm och båge i trä känns naturligtvis allra mest gediget.

Trä är naturligt, starkt, hållbart och förnyelsebart - därför bygger vi träfönster.

 

Läs om fördelarna med en utsida av aluminium >

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.