Hitta återförsäljare

Träfönster - energieffektiva, klassiska och vackra

Träfönster är fönster vars karm och båge är helt i trä, både interiört och exteriört. Elitfönsters träfönster vakumimpregneras med ett djup på minst fyra millimeter. Därpå målas de med ett av branschens bästa målerisystem, nämligen ett högvärdigt tvåkomponents polyuretanfärg. Alla fönster får två lager grundfärg och ett lager toppfärg. Därför kan vi tryggt lämna 20 års rötskydd på vårt moderna 3-glas träfönster, Elitfönster Original Trä.

Träfönster från Elitfönster.
Skillnaden mellan våra träfönster och våra trä- och aluminiumfönster är den skyddande aluminiumbeklädnad som sitter på utsidan. Aluminiumet ger fönstret ett bättre skydd mot väder och vind. Dock kan träfönster som sköts på rätt sätt också hålla mycket länge. Vi ger 20 års garanti på vårt storsäljande träfönster Elitfönster Original Trä.

En fördel med rena träfönster är att du får den rena träkänslan både utvändigt och invändigt. Träfönster och spröjs gör sig ofta bra ihop för att skapa en känsla av ett äldre fönster. Du kan självklart få dina träfönster levererade med i princip vilken kombination av spröjs och poster som helst.  

Energieffektiva treglasfönster

Den fönsterfamilj vi erbjuder som är byggda i enbart trä är Elitfönster Original Trä. Elitfönster Original Trä är ett modernt treglasfönster med u-värde 1,2 som standard och med möjlighet att komma ner till 1,0 som tillval.

Klassiska tvåglasfönster

Elitfönster MF Duo är ett tvåglas träfönster och har därmed ett lite högre u-värde på 1,5 och en rötskyddsgaranti på fem år. Det är ett fönster som passar utmärkt i stugan eller hos dig som vill byta från gamla kopplade fönster men ändå ha kvar den genuint äldre känslan.

Vad innebär egentligen 2-glas? >

Vad innebär egentligen 3-glas? >

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.