Till butiken Elitfönster - Part of Inwido

Certifikat

Om du vill veta hur pålitliga våra fönster är, vad är då bättre än att fråga den som tillverkat produkten? Någon som objektivt testat den så klart! Elitfönster är ett av de mest testade märkena på marknaden, det känns bra. Nedan kan du läsa om de märkningar, certifieringar och tester som våra fönster går igenom.

P-märkning

Viktigast av alla märkningar är P-märkningen som utfärdas av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut. De kontrollerar även kontinuerligt tillverkningen genom att göra oannonserade stickprov och tester av produkterna. Att en produkt är P-märkt betyder att den minst uppfyller de krav som EU, Sverige och branschen satt upp.

Här finns dokumentation om P-märkningen. 

CE-märkta fönster

CE-märkning

Att en produkt är CE-märkt betyder att tillverkaren försäkrar att den uppfyller EUs hälso-, miljö- och säkerhetskrav.  Det finns också branschspecifika krav inom CE-märkningen. För Elitfönsters del kräver CE-märkningen att våra fönster och fönsterdörrar klarar kraven för vattentäthet, vindlast, lufttäthet och belastningsförmåga hos barnsäkerhetsbeslag. 

Secured by Design (SBD) är en kvalitetsstandard för inbrottssäkra produkter.

Secured by Design

Secured by Design (SBD) är en kvalitetsstandard för inbrottssäkra produkter, utvecklad av polismyndigheten i Storbritannien genom ACPO (Association of Chief Police Officers). Provningarna omfattar bland annat belastningtest på glas, infästningar och låspunkter samt angreppstest med olika verktyg.

Produkter som är godkända är utåtgående aluminumbeklädda träfönster av modellerna: vridfönster, sidohängda fönster, fasta fönster, kombinationsfönster och fönsterdörrar. Se mer under respektive produktfamilj (Elit Original Alu / Elit xceed utåtgående).

Se vårt certifikat här. 

Energimärkta fönster

Energimärkningen 

Energimärkningen utfärdas av Energimyndigheten. Syftet är att underlätta för dig som konsument att göra bra val ur energisynpunkt.

Energimyndighetens klassificering av fönsterprodukter löper från klass A-F där klass A är U-värde 0,7. För att få energimärkning måste produkten också uppfylla långtgående kvalitets- och funktionskrav.

Våra produkter som är energimärkta är: Elit Original Alu, Elit Original Trä, Elit MF Duo, Elit Extreme samt Elit Harmoni.

Här hittar du mer information om Energimärkningen. 

FSC-märkt virke till alla fönster.

FSC

I en FSC-certifierad skog överskrider avverkningen aldrig tillväxten. FSC värnar om skogens växter och djur och garanterar att de som arbetar i skogen får utbildning, en säker arbetsmiljö och anständiga löner. Elitfönster köper sina FSC-certifierade träkomponenter från Stora Enso.

Basta

BASTA är ensamt på marknaden om att erbjuda dig fritt tillgänglig information om trygga materialval. I databasen finner du bygg- och anläggningsprodukter som klarar BASTA: s krav på kemiskt innehåll. Det webbaserade verktyget BASTA Projekthanteraren ger dig möjlighet att arbeta kvalitetssäkert med dokumentation av materialval i bygg- och anläggningsprojekt.

Sunda hus, hälso- och miljöbedömning av produkter i bygg- och fastighetsbranschen.

Sundahus

SundaHus Miljödata är ett system för hälso- och miljöbedömning av produkter i bygg- och fastighetsbranschen. Kärnan i systemet är en databas med ämnen, material och produkter.

Du kan se vilken bedömning varje fönster fått genom att klicka på Miljö under det fönster du är intresserad av. 

Byggvarubedömningen

Byggvarubedömningen har samlat de största och viktigaste fastighetsägarna att enas kring en standard och ett system för att miljöbedöma byggvaror. 

Hitta återförsäljare nära dig

Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

(Sök på stad)

Återförsäljare

Återförsäljare med utställning