Träfönster med eller utan aluminium

18 jan. 2023

Aluminiumfönster var när de lanserades något som främst skulle användas för industriellt bruk. Idag är det väldigt populärt att välja aluminiumfönster även till villan och privata flerbostadshus. Fördelarna är nämligen många.

Elitfönster Retro fönster

Alla Elitfönster har en trästomme med karm och båge helt i trä som vakumimpregneras med ett djup på minst fyra millimeter. Därpå målas de med två lager grundfärg och ett lager toppfärg.  Där efter skiljer sig utformningen beroende på om du väljer ett fönster helt i trä eller ett fönster med skyddande aluminium på utsidan. Det koldioxidsnåla aluminiumet ger fönstret ett bättre skydd mot väder och vind samt har ett nästintill obefintligt underhållsbehov. Dock kan träfönster som sköts på rätt sätt också hålla mycket länge. På Elitfönster ger vi 20 års garanti mot röta på vårt träfönster Elitfönster Original Trä och hela 30 års garanti på storsäljaren Elitfönster Original Alu.

Då ska du välja klassiska träfönster

En fördel med rena träfönster är att du får den rena träkänslan både utvändigt och invändigt. Träfönster och spröjs gör sig ofta bra ihop för att skapa en känsla av ett äldre fönster. Du kan få dina träfönster levererade med i princip vilken kombination av spröjs och poster som helst.

MF Duo närbild

Aluminiumfönster - minst underhåll och mest skydd

Elitfönsters aluminiumfönster är så nära underhållsfria du kan komma. Du slipper skrapa, slipa och måla. Det vill säga det underhåll som tar mest tid med träfönster. Passar du dessutom på att beställa vårt självrengörande glas så räcker det att regnet spolar av fönstren då och då för att de ska hållas rena och fina. 

Elitfönster erbjuder underhållsfria aluminiumfönster i fönsterfamiljerna Elitfönster Original Alu, Elitfönster Vision, Elitfönster Harmoni och Elitfönster Retro.

Original Alu i gul färg

Liva upp med färg

En annan fördel med aluminiumfönster är att du kan få dem i nästan vilken färg som helst, åtminstone i vilken NCS-S- eller RAL-färg som helst. Elitfönster har även tolv standardfärger som du kan välja utan extra kostnad.

Om du är osäker på vad du ska välja - träfönster med eller utan aluminiumbeklädnad kan det vara en bra idé att uppleva alternativen i verkligheten. Besök en av våra utställningar för att se och känna på de olika fönstren och dörrarna. Hitta din närmaste återförsäljare här.