Vi är Elitfönster

Möt Gunilla Nyström

16 jan. 2024

Nuvarande yrkesroll:Kundservice Offert 
Tidigare roller/yrken inom Elitfönster:IGF, måleriet, lön, utlastning, kundservice 
Antal år inom Elitfönster:  Drygt 25 år
Intressen/hobbys: Sommartid påtar jag gärna i andras trädgårdar, då jag inte har någon egen. Jag hjälper gärna till med målning också! På vintern pusslar jag mycket och följer Växjö Lakers matcher från soffan.
Placering:  Växjö
Favorit-Elitfönster:  Jag gillar Retrofamiljen och den ombonade känslan väldigt mycket. Nu bor jag i lägenhet men hade jag fått bestämma fönster själv så hade jag velat ha lite spröjs och kanske en profilerad insida. Det skapar en trivsel i rummet. 

Elitfönsters medarbetare Gunilla Nyström

Gunilla är en riktig Elitfönsterveteran vars karriärresa på Elitfönster startade redan sommaren efter gymnasiet. Sedan dess har hon under sina många år haft en rad olika roller på flera avledningar inom företaget. Med lång och bred erfarenhet har hon helt enkelt koll på det mesta. Så vilken är den roligaste avledningen att jobba på inom Elitfönster? Gunilla kanske sitter på svaret.  

Idag arbetar Gunilla på kundserviceavdelningen i Växjö där hon skriver offerter och lägger ordrar till kunder. Här har hon jobbat sedan 2015 - men Gunillas resa inom Elitfönster började långt dessförinnan - på en helt annan plats.  

  • Jag började på Elitfönster redan 1990 precis efter studenten. Då fick jag ett sommarjobb i Lenhovdafabriken. När sommaren var över blev jag erbjuden en tjänst på kontoret i glasfabriken.   

På kontoret arbetade Gunilla som optimerare. Den huvudsakliga arbetsuppgiften var att optimera stora glasskivor och se till att spillet blev så minimalt som möjligt. Där jobbade hon i ungefär två år innan hon blev uppsagd.  

  • Det blev lågkonjunktur och marknaden gick ned. Jag var yngst och sist in och därmed föst ut. Jag passade då på att starta eget under några år men sen sökte jag mig tillbaka till Elitfönster. Det var bättre lön här, säger hon och skrattar.  

När Gunilla återvände till Elitfönster fick hon en tjänst på måleriet och efter ett tag fick hon tillfälle att hjälpa logistikavdelningen och köra ut paper i produktionen.  

  • Det var så mycket papper på den tiden! Det var inte så mycket digitalt som det är idag, berättar Gunilla.  

Efter att ha hoppat in på logistikavdelningen utvecklades hennes roller och hon fick även hjälpa de större avdelningarna med deras tidssystem. Därefter arbetade hon med löner i cirka fyra år innan hon fick möjligheten att prova på ett vikariat på glassfabriken IGF. Efter vikariatet arbetade hon med utlastning innan hon till slut hamnade på kundtjänst, där hon arbetar idag. 

Gunilla Nyström berättar om sitt jobb på Elitfönster

Elitfönster är mer än ett jobb 

Gunilla är född och uppvuxen i Lenhovda och Elitfönster har alltid varit närvarande under livet på olika sätt. Till exempel har Gunilla länge engagerat sig ideellt i fotbollscupen Elitfönster Cup som är en populär årlig händelse i Lenhovda och sponsras av Elitfönster. Hon har även många nära och kära som är en del av Elitfönster.  

  • För mig är Elitfönster lite mer än ett jobb. Det är många vänner som jobbar eller har jobbat här. Även mina föräldrar har jobbat här, berättar Gunilla.  

Gunilla beskriver Elitfönster som en trygg arbetsgivare och att hon trivs med det hon gör idag. Hon gillar att jobba på kontoret och att hon kan lämna jobbet på jobbet när hon går hem efter en arbetsdag. Gunilla berättar att hon trivs i en arbetsmiljö som ger henne möjlighet att arbeta med olika saker och ha variation i sina arbetsuppgifter. Något som också är svaret på varför hon valt att testa på mycket olika.   

  • Jag tycker är fantastiskt med ett såhär stort företag att man ges möjligheten att byta roll och arbetsuppgifter men fortfarande ha kvar samma arbetsgivare.  

Som någon som har arbetat inom olika avdelningar på Elitfönster har Gunilla också fått en stor förståelse för hur hela produktionskedjan fungerar. Det gör det lättare för henne att förstå kunder och deras frågor och funderingar. Och det är just stunden när någon hör av sig och tycker sig ha ett problem och hon kan hitta en lösning som är det roligaste med att jobba med kundservice enligt Gunilla.  På frågan om det är något jobb som varit lite roligare än de andra svarar Gunilla diplomatiskt: 

- Det är svårt att säga för alla har varit så olika. Men utlastningen tyckte jag nog var lite extra rolig. Där var det verkligen en stor variation på arbetsuppgifterna om dagarna, avslutar Gunilla.