Hitta återförsäljare

1 november 2019 skärper EU lagen om brandklassade fönster.

Då blir det lagkrav på att brandegenskaperna för öppningsbara fönsterprodukter ska redovisas genom CE-märkning och därmed följa dess regelverk. På Elitfönster är vi väl förberedda.

Under två år har vi konstruerat, testat och utvecklat fyra produktfamiljer som nu är brandklassade enligt CE-märkningens högt ställda krav och regler. Krav på CE-märkta brandprodukter innebär även att produktionsprocessen ska valideras en gång per år av tredje part.  Med Elifönster Vision, Elitfönster Original Alu, Elitfönster Harmoni 2+1 och Elitfönster Harmoni 3-glas kan vi därför stolt erbjuda marknadens bredaste sortiment av brandklassade fönster.

Varför brandklassade fönster? 

Ett brandklassat fönster har egenskaper som bidrar till att stoppa eller hämma en brand, så att nödutgångar och utrymningsvägar hålls fria så länge som möjligt.
Regelverket för var brandklassade behövs föreskrivs av Boverkets Byggregler (BBR). Det är byggherrens ansvar att se till att dessa regler efterföljs.

Vart hittar jag relevanta dokument?

Under respektive fönsterfamilj hittar du Storleksguider, Brandguider och Certifikat. 

Elitfönster Vision, Elitfönster Original Alu, Elitfönster Harmoni 2+1 och Elitfönster Harmoni 3-glas är våra brandklassade fönsterfamiljer. 

1 november 2019 skärper EU lagen om brandklassade fönster.

Brandklassade fönsterprodukter

Lagkrav
Från och med den 1 november 2019 är det lagkrav på att öppningsbara fönsterprodukters brandegenskaper ska redovisas i CE-märkning för den aktuella produkten och därmed följas dess regelverk, vilket omfattar hur produktens egenskaper ska provas och redovisas. Fasta karmar omfattas endast av CE-märkningen i de fall den ingår i en kombination, i annat fall redovisas dess egenskaper i typgodkännande.

Brandskyddande egenskaper
Ett fönster med brandskyddande egenskaper ska bidra till att stoppa eller hämma en brand så att nödutgångar och utrymningsvägar hålls fria så länge som möjligt. Elitfönster erbjuder en rad effektiva godkända lösningar för ökat brandskydd. Under respektive brandklassad fönsterfamilj hittar du informationen -  Elitfönster Vision, Elitfönster Original Alu, Elitfönster Harmoni 2+1 och Elitfönster Harmoni 3-glas.

Brandtekniska klasser

Specificerar funktionskrav, siffran efter klassen anger hur många minuter (30, 45 etc) funktionskraven är uppfyllda.

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.