Hitta återförsäljare

Sofies husdröm på Boholmarna

efOriginalAlu_borg_FJL_014.jpg

Huset på Boholmarna strax utanför Kalmar är verkligen exceptionellt! Just den här delen av Kalmarsund är som en skärgårdsidyll. Uteplatsen vetter mot sydost med havet precis intill tomtgränsen.

Den vitputsade villan är allt igenom anpassad att ta in denna unika plats så mycket som möjligt.
Här bor Sofie med man och två barn sedan 2019.
     – Vi letade länge innan vi hittade vår drömtomt. Området är från början ett fritidsområde från 60-talet. Men nu är de flesta permanentboende här, berättar Sofie.

efOriginalAlu_borg_FJL_088.jpg

Familjen hade en stark vision om vad de ville ha. De började titta på husmodeller och träffade husföretagen.
     – Men vi hittade inte det vi sökte. Det var alltid något vill ville ändra på. Och även om de försökte tillgodose våra önskemål så kunde de inte riktigt erbjuda det vi sökte.

Fönster för utsiktens skull
De valde i stället en lokal byggfirma som kunde förverkliga alla önskningarna. Ventilation, ac och ljudanläggning dolt för ögat. Den enastående uteplatsen gjuten i betong. Och till sist, en planlösning och fönster som binder samman ute och inne.

efOriginalAlu_borg_FJL_223.jpg

Rummen har öppet till nock vilket skapar en luftig och rymlig känsla. Med stora fönster i vardagsrummet blir det en underbar utsikt över hela terrassen, poolen och havet. I master bedroom vaknar man till soluppgången!

Ett tryggt och långsiktigt val
– Vårt första gemensamma hus byggde vi i Stockholm, snarlikt detta med stora Elitfönster, berättar Sofie. Därefter flyttade vi till ett sekelskifteshus i Skåne där det var både fönster och annat som hela tiden behövde fixas… Så när vi byggde nytt igen var det en självklarhet att vi skulle ha Elitfönster för då visste vi att vi fick bra fönster. Välisolerade mot både kyla och ljud. Så sa vi till snickarna!

Familjen valde modellen Elitfönster Original Alu, där den aluminiumklädda utsidan gör fönstren nästintill underhållsfria. De har ett lågt u-värde på 1,1 och ljudreduktion upp till Rw 36 dB. Vilket är bra både för inomhusmiljön och klimatet.

efOriginalAlu_borg_FJL_315.jpg

Tidlös trend och elegans
Både utvändigt och invändigt är fönstren svarta. Även distanslisten (så kallad varmkant) är svart, vilket ger ett elegant, exklusivt och framförallt enhetligt utseende.
För bästa funktion kombineras öppningsbara vridfönster med fasta partier ner till golvet, fria former uppe i nock och altandörrar.

efOriginalAlu_borg_FJL_256-186.jpg

Fönstren har också svart spröjs. En bred stående och en smal liggande i ovankant, så kallade flaggfönster. Båda spröjsen sitter utvändigt och är avtagbara för att underlätta putsning. Utöver det har alla fönster försetts med svarta plisségardiner – för en god natts sömn och när ljuset och värmen ligger på.

Läs mer om Sofies val av fönster
Elitfönster Original Alu

 

Sofies inredningstips!

efOriginalAlu_borg_FJL_350.jpg

Sofie är byggingengören som satsade på inredning. Hon driver egna företaget Bysso Interiör där hon hjälper företag, mäklare och privatpersoner att få till det perfekta kontoret eller hemmet. Här delar Sofie med sig av sina bästa inredningstips vad gäller fönster:

– Vi behöver ljuset! Vill du ha gardiner kan du hänga dem så de inte täcker fönstret. Häng dem vid sidan om och rama in utsikten, och häng dem högt – det får takhöjden att se generös ut.
Men moderna hus, som detta, behöver inte ha några gardiner. Säger Sofie med en svepande gest över vardagsrummet.

– Helsvarta fönster är här för att stanna! Det passar i många hem och är inte längre någon trend.

– Var enhetlig. För ett helsvart svart utseende, välj även svarta tillbehör! Plisségardiner finns i svart och numer även handtag och eventuell ventilation i fönstren.

 

I Elitfönsters webbshop hittar du solskydd, beslag och reservdelar till dina fönster
Tillbehörsbutiken

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.