Stora fönster

Vi människor är beroende av ljus för att fungera och må bra. Så varför inte släppa in lite extra dagsljus i ditt hem med stora fönster som sträcker sig från golv till tak? 

Elitfönster stora fönster

För oss här i Norden där vi tillbringar halva året i mörker är tillgången på dagsljus därför extra viktig – särskilt som de flesta av oss tillbringar det mesta av vår tid inomhus.

Forskning visar att dagsljus har positiva effekter på hur vi sover: det påverkar sömnens mönster, längd och kvalitet. Men ljuset påverkar också hur väl vi fungerar och presterar under dagen: dagsljus ger ökad vakenhet, mildrar depressiva tendenser, stärker den kognitiva förmågan och hjälper oss att koncentrera oss bättre vid uppgifter som kräver hög uppmärksamhet.

Stora fönster Elitfönster

Ljus är alltså livsviktigt. Men, viktigt att tänka på är att elektriskt ljus inte kan ersätta dagsljus. Det är därför det är så viktigt med fönster. Med stora fönster får vi in mycket dagsljus, vilket får oss att må bra. Men de ger oss även utsikt och en närhet till naturen, vilket också påverkar oss positivt. Så förutom att stora fönster kan ge upphov till spännande arkitektur medför det också – bokstavligen – solklara hälsofördelar.

Stora fönster från Elitfönster

Vill du köpa eller byta till stora fönster så är det fasta fönster som gäller. Dessa fönster går inte att öppna men går att tillverka i större mått. Klicka dig in på ett fönster du är intresserad av nedan för att se detaljer, tillbehör och tillval.

marker icon

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.