Hitta återförsäljare

Pierre Leanders tankar & tips för renovering av hus

VillaLeander-Elitfonster-Orginal-ute-4_1.jpgPierre vet hur han ska undvika alltför mycket insyn:
”De flesta hus brukar ha åtminstone en skyddad sida, där man kan satsa på stora fönster.”

Hur tänker du när du ”väljer ut” objekt att renovera? Vad ska de ha/vad ska de inte ha?
– Det är en kombination av olika faktorer som spelar in, husets konstruktion, läget och priset såklart. Men jag tittar även på detaljplanen så jag är väl insatt i vad man kan göra med huset.

Hur mycket av originalet behålls? Stomme, platta, väggar, avlopp etc?
– Väldigt olika, jag brukar behålla husets konstruktion. Men i princip alla fönster, all el, vattendragningar och avlopp byts ut. Samtliga ytskick byts ut. Det enda som brukar få vara kvar är den öppna spisen med befintlig murstock.

Är det svårt att få bygglov för så här många visuella ändringar?
– Ja, man får anpassa sig efter detaljplanen om man vill få igenom ett bygglov, det är inte konstigare än så. Sedan kan man ju vara lite klurig och tänka utanför ramarna för att överlista vissa begränsningar där detaljplanen kan vara lite väl konservativ ibland.

Om du ska inspirera andra till att renovera – hur djärv tycker du man ska vara?
– Jag tänker att det är bara fantasin som begränsar, eller möjligtvis plånboken då också. Men annars, bara kör.

Vem har du som målgrupp när du renoverar? Gör du det du själv tycker om eller tänker du dig en specifik person/personlighet?
– Eftersom jag bor i mina hus efter de är färdiga så bygger jag alltid enligt en stil jag gillar, men självklart så har jag alltid i åtanke att en större familj också ska kunna få plats i huset den dagen jag lämnar över nycklarna till den nya ägaren.

Vad vill du att människor ska känna, tycka & tänka om dina färdiga hus?
– Jag vill att de ska känna att allt är genomtänkt, att allt är noga utvalt och att hantverket är gjort med högsta finish. Jag försöker frångå det som kallas “Svensk standard” och göra det lilla extra som höjer helhetsintrycket.

Se även Villa Leander på Lidingö

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.