Pierre Leander har renoveringsmodellen värd miljoner

Genomtänkt, utvalt och tryggt

27 jan. 2022

Villa Leander 5 är Pierre Leander senaste tillskott till Stockholms och Lidingös exklusiva bestånd av lyxiga hus. Den framgångsrika fotomodellen har skapat en miljonindustri av att köpa, totalrenovera och sälja fastigheter och han gör det gärna i samarbete med Elitfönster som bistår med expertis och skräddarsydda lösningar till utvalda projekt.

Svarta fönster med spröjs

Villa Leander 5 är ett L-format hus i ett plan plus källare som renoverats från normalstandard till designdröm med maximal yteffektivitet. Stora industriinspirerade fönsterpartier från Elitfönster släpper in fantastiska mängder ljus som förhöjer de lyxiga och noga utvalda materialvalen. Här märks speciellt kombifönstren med fasta och öppningsbara delar i ett.

Svarta fönster med spröjs
På den insynsskyddade baksidan har små fönster ersatts av flertalet dubbeldörrar. Fönster och altandörrar är försedda med solskyddsglas som stänger ute en stor del av solvärmen, och de har lågt u-värde. Detta bidrar till minskad energiförbrukning.
Svarta fönster med spröjs
Kombifönstren är specialdesignade. De har både öppningsbara luft och fasta partier.

– En 50-talsvilla har ju i regel ganska små fönster om man ser till hur man bygger idag, så för att skapa mer ljusflöde in i huset och även för utsiktens skull är byten av fönster ett effektivt sätt att skapa en modernare look på exempelvis en funkisvilla. Dessutom når man en väldigt mycket bättre energieffektivitet om man jämför med ett hus med 2-glas, säger Pierre Leander.

För Pierre handlar en stor del av renoveringsprojekten om att förlänga livslängden på husen. Det gör han genom att tilläggsisolera, installera ventilationssystem och byta till fönster med bra u-värde. Alla de tre sakerna bidrar till ett mer energisnålt hus och skapar ett bra klimat för huset vilket leder till längre livslängd.

Inredning, svarta fönster
Svart är genomgående och ger en industriinspirerad stil.

– Elitfönster har marknadens bästa villafönster, sett till u-värde, garantier och design. Att fönster från Elitfönster dessutom är enkla att installera och tillverkade i en hållbar tillverkningsprocess adderar bara till det redan höga mervärdet. Elitfönster är svensk kvalitet som ”känns hemma”, förklarar Pierre.

Villa Leander 5 är ett resultat av Pierres erkänt starka estetiska förmåga och förmågan att kunna kreativt visualisera den färdiga produkten redan innan bygglovsprocessen tagit sin början. Det finns dock fasta parametrar som kreativiteten inte rår på och en av dessa är läget. Efter att ha renoverat ett flertal fastigheter vet Pierre hur han ska anpassa sig till läget och exempelvis undvika alltför mycket insyn, samspela med naturen och släppa in maximalt med ljus. Svaret ligger i fönstren.

Svarta fönster med spröjs
I entréplanets privata del ligger fyra sovrum varav villans master bedroom har dubbeldörrar och extra över-och sidoljus mot altanen.
Badrum, svart litet fönster
I anslutning till sovrummet finns ett lyxigt badrum, en "en suite", med insynsskyddande costwoldglas i fönstren.

– Fönster är ju lite husets ögon, och naturligtvis måste dessa anpassas efter omgivningen, ingen vill ju bo i en glasbur med full insyn. Men de flesta hus brukar ha åtminstone en skyddad sida, där man kan satsa på mycket ljusinsläpp. Och har man en övervåning tycker jag att man ska använda gavlarna till större ljusinsläpp än man kanske traditionellt gör. Fönster sätter också stilen på huset. Fönster med eller utan spröjs är helt avgörande för vilken stil huset får, avslutar Pierre.

Ta del av Pierre Leanders renoveringstips.

 

Elitfönsters produkter

Elitfönster Original Alu
Utvändigt alu: RAL 9005 Glans 30
Trädelen: NCS S 8500-N

 

Om Pierre Leander

Ålder: 48 år
Bor: Lidingö
Gör: Entreprenör & modell
Aktuell med: Lyxiga husbyggen (Stockholm/Lidingö)