Hitta återförsäljare

Välj fönster som matchar huset

Ska du byta fönster? Tänk på att välja fönster och material som matchar husets utseende och behov. Vi har samlat några tips.

I genomsnitt byter vi bara fönster en gång i livet. Därför är det viktigt att valet blir rätt. Vilken stil du har på ditt hus påverkar mer än du tror. Det gäller också att fundera kring materialval och väga in aspekter som livslängd och hållbarhet.

Utbudet är enormt och det finns många attribut att ta hänsyn till såsom olika modeller och prisklasser. Ett tips är att satsa på fönster som passar huset och är hållbara, istället för att stirra sig blind på prislappen.

Vilken stil har ditt hus? 

Ta en titt på hur ditt hus ser ut. Vilket år är det byggt? Utgå från tidsepoken och satsa på tidstypiska fönster. Ett hus från sekelskiftet passar bra ihop med spröjs och mycket detaljer, medan funkisvillan ser bäst ut i enkla kvalitetsfönster som harmonierar med husets stil.

Om du är osäker kan du leta efter inspiration i olika inredningsmagasin och på nätet. Du kan också göra ett besök i en fysisk butik. Det ger dig möjlighet att titta närmare på olika fönstermodeller och få professionell rådgivning.

Satsa på träfönster

När stilen är på plats är det dags att börja tänka kring materialvalet. Många köpare är osäkra och vet inte vad de ska välja och de famlar i valet mellan trä-, aluminium- och PVC-fönster.

Tänk långsiktigt och satsa på naturliga material som aldrig blir omoderna. När det gäller fönsterhantverk är trä oslagbart. Välj träfönster med eller utan aluminiumbeklädnad på utsidan. Fördelen med aluminium är att fönstret håller längre och är nästintill underhållsfritt.

Träfönster passar i många fall bra till äldre hus, till exempel trähus från 20-talet. De ger en mer äkta träkänsla och går också bra ihop med spröjs, vilket ger ett intryck av att fönstret är äldre. Genom att välja trä kan du fördubbla livslängden på fönstret. Det är dessutom ett förnyelsebart och mycket slitstarkt material.

Läs mer om våra träfönster

Att byta fönster är en stor investering, därför gäller det att läsa på om vilka alternativ som finns och vilka fönster som passar just ditt hus. Det kan höja både husets estetik och värde.

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.