Bäst i test* - i test efter test

De bästa fönstren heter Elitfönster

Därför har vi upp till
30 års garanti


Vi är Sveriges största fönstertillverkare och vi gör Sveriges bästa fönster. De tillverkas i Småland, i våra fabriker i Vetlanda och Lenhovda. Redan 1924 startade några lokala bönder Lenhovda Snickerifabrik. 1953 togs beslutet att specialisera sig på det som var allra svårast, nämligen fönstertillverkningen.

Vi har alltså kunnat utveckla hantverket och produktionen i snart hundra år. Vi har forskat och produktutvecklat – men vi har också sågat, slipat och lackerat. Varje detalj i både produktion och produkterna har förbättrats och förbättras fortfarande. När vi pratar om vår kvalitet, så är det i ljuset av detta.

Det är därför inte konstigt att vi oftast toppar testerna vi är med i. Eller att vi kan ge generösa garantier. Det är nämligen inte svårt att lova upp till 30 års garanti på ett fönster, när du vet att det är gjort för att sitta betydligt längre än så. 

 

Fönsterdelar

#01 Bäst på slitage

Våra fönster klarar av att öppnas och stängas minst 10.000 gånger. Det har vi testat, simulerat och kontrollerat enligt de mest omfattande kraven, P-märkningskraven. Allt för att våra fönster ska bibehålla sin funktion över lång tid. Så att du alltid hör det där klicket av god kvalitet. Det gör det också lätt för oss att lämna 10 års funktionsgaranti på våra fönster. Vi är ju säkra på att de håller längre än så.

#04 Bäst på oväder

Vi testar våra fönster hårt, och ofta. Med vindlaster upp till orkanstyrka, samt kraftigt slagregn. På så vis säkerställer vi fönstrets funktion och ger förutsättningar för bra inomhusklimat under hela dess livslängd, 30–50 år. Våra fönster är utrustade med StormTite tätningslist. En unik konstruktionslösning för optimalt skydd i vårt nordiska klimat.

#07 Bäst på oväsen

Inomhusmiljön är viktig för våra kunder där möjligheten att dämpa utvändigt ljud är en betydande egenskap. Vi kombinerar därför olika glas i kassetten för att uppnå en dämpning som är optimerad efter behovet. Genom tester av ljudreduktionen på ackrediterade ljudlabb kan vi erbjuda flera olika nivåer av bullerdämpning i våra fönster.

#10 Bäst på olyckor

En olycka händer så lätt oavsett om det gäller en boll från utsidan av fönstret eller fall från insidan. Våra fönster är riktigt stabila och går att få med flera olika säkerhetsglas enligt personsäkerhetskraven i BBR. Vi testar och godkänner också våra produkter enligt gällande standard mot tung stöt, hos RISE. Allt för att förhindra personskador.

Fönster visas upp

Elitfönster Original

Vårt mest sålda fönster


Elitfönster Original är ett modernt fönster i klassisk tappning. Välisolerat och lättskött, med 3-glas isolerruta. Med djupimpregnerat trä och högklassigt fabriksmålad ytbehandling. Ett gediget trähantverk av fingerskarvad svensk kvalitets-furu från hållbart skogsbruk.

Väljer du till aluminium på utsidan får fönstrets redan rötskyddade och fabriksmålade trädelar ett ytterligare skydd mot sol, vind och nederbörd, samt en nästintill underhållsfri utsida och 30 års garanti mot röta.

Dokument och länkar

Vardagsrum med Elitfönster Vardagsrum med Elitfönster

Elitfönster

Fönster på småländska sedan 1924

Allt vi gör, gör vi på småländska. Så har det alltid varit, i snart hundra år. Grunden till Elitfönster lades 1924, när Lenhovda Snickerifabrik startades av några lokala bönder. 1953 specialiserade vi oss på det som var svårast: fönstertillverkning. Hantverksskicklighet och affärsmannaskap går hand i hand här i Småland.

1

Utforska fönsterresan

Denna guide är starten på din resa mot nya fönster.

2

Inspireras

Våra fönster finns i väldigt många olika hus som du kan hämta inspiration ifrån.

3

Bygg ditt fönster

Skräddarsy dina fönster i vårt designverktyg.

4

Återförsäljare nära dig

Elitfönster säljs över hela Sverige. Hitta en återförsäljare nära dig.