Elitfönster är bäst i test

I test efter test

Därför kan vi ha upp till 30 års garanti

 

Ett fönster är inte bara något du ska titta ut genom. Det ska tåla väder och vind under många år och dessutom hålla värmen inne och tjuven ute. Därför ska du ställa höga krav på dina fönster.
Samtliga delar i våra fönster är noga utvalda och testade – från den stora karmen ner till minsta skruv. Tillsammans skapar de en gedigen och hållbar produkt.

 

Fönsterdelar

Våra tester

Fönster öppnas
#01 Kvalitetskänsla

Våra fönster klarar att öppnas och stängas minst 10.000 gånger. Det har vi testat och simulerat samt kontrollerat enligt de mest omfattande kraven, P-märkningskraven. Allt för att fönstren skall bibehålla sin funktion över lång tid. Så att du alltid hör det där klicket av god kvalitet. Ljudet av nästan hundra års fönstertradition.

Högtryckstvätt mot fönster
#04 Regnstormen

Vi testar våra fönster hårt, och ofta. Med vindlaster upp till orkanstyrka, samt kraftigt slagregn. På så vis säkerställer vi fönstrets funktion och ger förutsättningar för bra inomhusklimat under hela dess livslängd, 30–50 år. Våra fönster är utrustade med StormTite tätningslist. En unik konstruktionslösning för optimalt skydd i vårt nordiska klimat.

Ljudisolering fönster
#07 Ljudisolering

Inomhusmiljön är viktig för våra kunder där möjligheten att dämpa utvändigt ljud är en betydande egenskap. Vi kombinerar därför olika glas i kassetten för att uppnå en dämpning som är optimerad efter behovet. Genom tester av ljudreduktionen på ackrediterade ljudlabb kan vi erbjuda flera olika nivåer av bullerdämpning i våra fönster.

Fotboll mot fönster
#10 Grannens unge

En olycka händer så lätt oavsett om det gäller en boll från utsidan av fönstret eller fall från insidan. Våra fönster är riktigt stabila och går att få med flera olika säkerhetsglas enligt personsäkerhetskraven i BBR. Vi testar och godkänner också våra produkter enligt gällande standard mot tung stöt, hos RISE. Allt för att förhindra personskador.

Fönster visas upp

Elitfönster Original

Vårt mest sålda fönster


Elitfönster Original är ett modernt fönster i klassisk tappning. Välisolerat och lättskött, med 3-glas isolerruta. Med djupimpregnerat trä och högklassigt fabriksmålad ytbehandling. Ett gediget trähantverk av fingerskarvad svensk kvalitets-furu från hållbart skogsbruk.

Väljer du till aluminium på utsidan får fönstrets redan rötskyddade och fabriksmålade trädelar ett ytterligare skydd mot sol, vind och nederbörd, samt en nästintill underhållsfri utsida och 30 års garanti mot röta.

Dokument och länkar

Vardagsrum med Elitfönster Vardagsrum med Elitfönster

Fönster på småländska sedan 1924

Allt vi gör, gör vi på småländska. Så har det alltid varit, i snart hundra år. Grunden till Elitfönster lades 1924, när Lenhovda Snickerifabrik startades av några lokala bönder. 1953 specialiserade vi oss på det som var svårast: fönstertillverkning. Hantverksskicklighet och affärsmannaskap går hand i hand här i Småland.

01

Utforska fönsterresan

Denna guide är starten på din resa mot nya fönster.

02

Inspireras

Våra fönster finns i väldigt många olika hus som du kan hämta inspiration ifrån.

03

Bygg ditt fönster

Skräddarsy dina fönster i vårt designverktyg.

04

Återförsäljare nära dig

Elitfönster säljs över hela Sverige. Hitta en återförsäljare nära dig.