Sponsring

Social hållbarhet

Vi engagerar oss i organisationer som syftar till att göra gott, i vårt närområde och på vår hemmamarknad. För oss är det viktigt att bidra till en ökad social hållbarhet och jämdställdhet. Därför satsar vi på initiativ som vill ge barn och unga möjlighet till ljusare framtidsutsikter, på de orter där vi verkar: Vetlanda, Lenhovda och Växjö. På så vis får vi möjlighet att ge tillbaka till vårt samhälle. Här kan du läsa mer om de organisationer vi sponsrar.

Partners till XL-hjälpen

Byggprojekt för föreningar i hela Sverige

Elitfönster är stolta partners till XL-hjälpen. Ett initiativ för föreningar som har behov av olika byggprojekt, men inte har möjlighet att genomföra det själva. Sedan starten 2019 har hela 39 föreningar fått sina drömprojekt genomförda, och över 6 000 nomineringar kommit in.

Nya fönster i Lessebo Scoutkårs klubbhus

2023 fick Lessebo Scoutkår möjlighet att genomföra sitt drömprojekt tack vare XL-hjälpen. Nämligen att byta till nya Elitfönster i sitt klubbhus. Lessebo Scoutkår har funnits i hela 81 år och dem ger barn och unga från alla delar av samhället möjlighet att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer.

”Vi är som många andra föreningar runtom i landet beroende av ideella krafter och stöd för att kunna bedriva vår verksamhet för våra barn och ungdomar. Att vi nu får hjälp att fortsätta rusta upp vårt klubbhus med nya fönster är för oss ovärderligt, nu kan vi lägga vårt fokus på rätt saker, vilket är barn och ungdomar” säger Annelie Caesar, ordförande för Lessebo Scoutkår.

Att byta till nya energieffektiva fönster gör att värmen stannar kvar inomhus, vilket sparar på elräkningarna. ”Nu kan vi slappna av när vintern kommer, det känns extra bra” säger Annelie.

Gammalt fönster med röta
Nya Elitfönster med spröjs
Cyklister med gula t-shirts

Team Rynkeby

I förmån för barncancerfonden

Vi är stolt sponsor av Team Rynkeby, ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. Sponsorskapet går oavkortat till Barncancerfondens arbete med att utrota barncancer.

”Barn och ungdomars hälsa är en viktig fråga som vi på Elitfönster har engagerat oss i på olika sätt under många år. Vi tycker att det är ett helt fantastiskt projekt” säger Jonas Hernborg, VD på Elitfönster.

Barn spelar fotboll

Elitfönster Cup

I samarbete med Lenhovda IF

Elitfönster Cup är en unik upplevelse och en tradition för väldigt många föreningar runt om i Sverige. Många lag återkommer år efter år och för sedan traditionen vidare i sin förening. Tusentals fotbollsälskande tjejer och killar får minnen för livet med sig hem efter dagarna tillsammans i Lenhovda.

Småländska idrottsföreningar

Från en smålänning till en annan

Elitfönster är stolt sponsor av småländska idrottsföreningar som satsar på barn och ungdomsverksamhet. Med hundra år av småländska traditioner och verkan i Vetlanda, Lenhovda och Växjö vill vi vara med och bidra till vårt lokala samhälle.

1

Växjö Lakers

Växjö Lakers bildades 1997 och trots sin korta tid som elitförening har de ständigt utvecklat sin ungdomsverksamhet. Dessutom har Växjö Lakers de senaste åren även gjort en satsning på tjejhockey. En hockeyklubb för alla.

2

Växjö Ravens Basket

Växjö Ravens Basketbollklubb är en ideell förening som bildades år 2013. Här ska alla barn och ungdomar, tjej som kille, få lika stora förutsättningar att spela basket och utvecklas både tekniskt, fysiskt och socialt. En fin gemenskap för alla basketintresserade i Växjö.

3

Lenhovda IF

Lenhovda IF är en svensk idrottsförening som grundades år 1928. Klubben utövar bland annat fotboll, ishockey, skidor, gymnastik och basket. En bred verksamhet med ett stort medlemsantal i det lilla samhället Lenhovda.

4

Vetlanda BK

Vetlanda BK bildades 1945 och är en bandyförening som kombinerar ungdomsverksamhet med elitsatsning. I över 75 år har de bidragit med vardagsglädje och spridit staden Vetlanda över hela Sverige.

En stor arena

Hydro Arena

En mötesplats i Vetlanda

Hydro Arena är Vetlandas största ungdomsgård. Arenan är en stor mötesplats i Vetlanda kommun, och här liras det bland annat bandy, hockey, fotboll och boule. Vi är stolt sponsor av Hydro Arena och är glada att vi både kan bidra till Vetlanda som plats, och framförallt barn och unga.