Byt utseende på dina fönster

Med nya aluminumprofiler

28 nov. 2023

När Lasseman och Therese Larsson köpte sitt nya hus på Ängholmen var fönsterna redan bytta. Så sent som 2019 hade den förra ägaren satt in Elitfönster Original Alu med gråa aluminiumprofiler. Men när det nyinflyttade paret planerade för sin renovering av huset landade de snabbt i att de ville ha en annan färg än just grå på fönsterna. Men att byta fönster som endast var tre år gamla var inget alternativ.

Lassemans nya villa med Elitfönster i

- Med tanke på att det var helt nya fönster från 2019 så kändes det helt galet att byta hela fönsterna, säger Therese.

- Så vi kollade upp möjligheten om det gick att bra bara byta den färgade profilen på utsidan, och det gjorde det, vilket var väldigt bra, fortsätter Lasseman.

Så i stället för att göra ett omfattande, kostsamt fönsterbyte hittade de den smarta lösningen att endast byta aluminiumprofilerna. På så sätt kunde paret ändra fönsternas färg och utseende och få dem precis som de ville ha dem, till en bråkdel av priset och minimal miljöpåverkan.

Villrådigt färgbeslut 

När Lasseman och Therese fick beskedet att det gick att byta profiler var det dags att bestämma vilken färg de skulle välja.  Vid första tanken funderade paret på svarta fönster men kom snart på andra tankar. 

- Jag vill gärna att spröjsen ska synas på kvällen och det gör ju inte mörka spröjs på samma sätt och då faller lite av den känslan, så vi valde att byta färg på fönsterna till vitt, säger Therese.  

Lassemans altan med Elitfönster Original Alu
Fönsterna som tidigare var grå har nu blivit vita med hjälp av nya aluminiumprofiler

Positiv upplevelse av att byta aluminiumprofiler  

Att endast byta aluminiumprofiler är både ett hållbart och ekonomiskt fördelaktigt val när det gäller nya energieffektiva fönster. Och Lasseman och Therese är mycket nöjda med upplevelsen.  

- I och med att det är så pass nya fönster så fann det en QR-kod där Elitfönster kunde se exakt vad det var för fönster. Vilket gjorde det väldigt enkelt att göra nya spröjs till dem med tanke på att alla detaljer med mått etcetera fanns där i koden. Så allt har gått väldigt smidigt, berättar Lasseman. 

- Och det var väldigt enkelt att byta dem också, måste jag säga, säger Lasseman som gjort bytet av profilerna själv.