Våra produkter

Fönster

Våra fönster har vi tillverkat med kvalitet, kunskap och omtanke från hjärtat av Småland i snart 100 år. Erfarenheten har lärt oss förstå utmaningarna med vårt svenska varierande klimat, de olika behoven i våra hem och de olika stilarna på våra hus. Därför gör vi fönster för alla olika.
Listning av produkter under 'Fönster' gav 28 träffar.
28
Filter

Man sitter i fåtölj framför ett fönster

Våra fönster är bäst i test* efter test

Småländsk kvalitet sedan 1924

Våra fönster tillverkas av våra skickliga hantverkare i Småland. Vi har tillverkat fönster i hundra år, och utvecklat och testat dem under lika lång tid. Därför är det kanske inte så konstigt att våra fönster vinner tester. När du väljer ett Elitfönster kan du känna dig trygg med att du får ett fönster av högsta kvalitet.

Stora vita träfönster

Träfönster

Svensk, fingerskarvad furu

Våra fönster är i trä, bara trä, rakt igenom. Ett gediget trähantverk av fingerskarvad svensk furu från hållbart skogsbruk. När du väljer ett fönster i trä får du den rena träkänslan, både inne och ute. Du får också ett träfönster som påminner om känslan av äldre fönster.

Två stora vita fönster

Aluminiumfönster

Ett underhållsfritt fönster

För dig som vill ha ett mer underhållsfritt fönster passar våra aluminiumbeklädda fönster perfekt. Ett fönster helt i trä, med aluminium på utsidan som ger en nästintill underhållsfri yta. Du får dessutom ett extra skydd mot sol, vind och vatten - med upp till 30 års garanti mot röta.

Kombinera olika fönstertyper

Det finns flera olika fönstertyper att välja mellan, och vilken som passar bäst för ditt hem beror på hur du vill använda dem. Vanligtvis brukar man kombinera olika typ av fönster, beroende på vilket rum de ska sitta i. Här är en överblick över våra fönstertyper och deras fördelar.

Ockragula fönster på röd träfasad

Kulör på fönster

Sätt lite färg på dina fönster

Vita fönster är den vanligaste färgen, men du kan välja helt fritt vilken kulör du vill ha på dina fönster. Vi har 12 standardkulörer för våra aluminiumbeklädda fönster, utan extra kostnad. Du kan också välja valfri NCS- eller RAL-kulör, både på våra träfönster och aluminiumfönster – för att matcha din stil.

Fönster med spröjs

Spröjsade fönster

Skapa ditt unika fönster

Skapa ett unikt utseende på dina fönster med spröjs. Hos Elitfönster kan du välja bland flera olika stilar och kombinationer på dina nya fönster. Vare sig du föredrar en klassisk eller modern stil. Valet är ditt!

Nu kan du få 2-färgsmålade spröjs till vår fönsterfamilj Elitfönster Original Alu 100. Insidan på spröjsen är vita (NCS S 0502-Y) och samma kulör på utsidan som du har valt på aluminiumbeklädnaden.

Olika sorters glas

Glasklara glasval

Vi erbjuder flera olika sorters glas till dina fönster. Bland annat insynsskyddat glas, solskyddsglas, ljudglas och skyddsglas. Här hittar du en beskrivning av alla glasalternativ du kan välja mellan.

marker icon

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.