Hitta återförsäljare

Energieffektiva treglasfönster

Treglas är idag standard för energieffektiva fönster. Treglas ingår i alla våra fönster förutom Elitfönster MF Duo som är ett tvåglasfönster och Elitfönster Harmoni som har 2+1-glas. Treglasfönster gör att dina fönster isolerar mycket bättre och gör det möjligt att använda stora glasytor i ditt hem.

Treglasfönster är mycket mer energieffektiva än tvåglasfönster.

Treglasfönsters stora fördel mot tvåglasfönster är förutom ett extra glas en luftspalt till mellan glasen som hjälper till att isolera och kraftigt sänka fönstrets u-värde. Hos Elitfönster har alla treglasfönster dessutom ett eller flera tunna skikt av metall, så kallade lågemissionsskikt. Lågemissionsskikt är osynliga och som både släpper igenom sol energin utifrån och reflekterar tillbaka rumsvärmen vilket gör att värmen bättre stannar kvar inomhus.

Gasfyllning

Utöver lågemissionsskitet är Elitfönsters alla isolerglas också fyllda med en ädelgas: argon eller krypton. Gasen leder värme sämre än luft och har därmed en isolerande effekt.

Nya möjligheter med treglasfönster

Treglasfönster gör det möjligt att använda mycket större glasytor i våra hem än tidigare, utan att fönsterytorna blir energitjuvar. Att byta till treglasfönster är oftast en investering som betalar sig själv i och med den stora energibesparingen. Treglasfönster har också fördelen att de skapar en bättre inomhusmiljö med mindre kallras och bättre ljudreduktion.

Dessutom har vi på Elitfönster flera olika alternativ som gör sig extra bra till just stora glasytor. 

Du kan läsa mer om u-värde här.

Harmoni 2+1

Vad är då ett 2+1-fönster? Jo, det är ett kopplat fönster där det sitter 2-glas isolerruta i innerbågen och ett enkelglas i ytterbågen. Det innebär att det blir en större luftspalt mellan det andra och det tredje glaset. Det ger i sin tur fördelar framförallt när det gäller ljudreduceringen i fönstret. Vårt Harmoni  2+1-fönster är inåtgående och lämpar sig bäst till lite större byggprojekt med särskilda ljud- och U-värdes krav.

 

För vem passar tvåglasfönster >

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.