Hitta återförsäljare

Tvåglasfönster - med genuint gammeldags utseende

Skillnaden mellan tvåglasfönster och treglasfönster är antalet glas som sitter i isolerrutan. I ett tvåglasfönster finns det två glas med en luftspalt emellan. I ett treglasfönster sitter det tre glas och det har därmed två luftspalter. Luftspalterna är viktiga för både fönstrets isolerings- och ljudreduceringsförmåga.

Tvåglasfönster med en gammeldags känslaTvåglasfönster var tidigare standard under en lång period men idag används så gott som alltid treglasfönster vid nybyggnationer och fönsterbyten. Anledningen är bland annat att treglasfönster är energieffektivare och kommer ner under eller runt 1,0 i U-värde medan tvåglasfönster ligger på 1,5. 

Passar i andra miljöer

Det finns gott om miljöer där ett tvåglasfönster passar perfekt. Det kan exempelvis vara i sommarstugan, ett uthus eller i någon annan miljö där du inte har samma behov av uppvärmning.

Lättskötta fönster med 2-glas isolerruta och med 1,5 i U-värde är mycket mer energieffektiva än gamla kopplade fönster och kan därför också passa utmärkt om du vill uppgradera från kopplade fönster och samtidigt behålla den gammeldags känslan.

Tvåglasfönster - modern allmoge

Elitfönster MF Duo är utrustat med ett energiglas samt argongas mellan glasen för att hålla ner U-värdet till 1,5. Fönstret har ett gammaldags utseende med profilerade invändiga trädetaljer och klassiska stängnings och vädringsbeslag och du kan självklart välja på en uppsjö av kombinationer med spröjs och glasdelande poster för att skapa utseendet du vill åt.

 

Behöver du runda, trekantiga eller halvrunda fönster >

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.