Hitta återförsäljare

Miljövänliga fönster, för din och klimatets skull

Vi håller miljö- och hållbarhetsarbete högt på vår dagordning och är ödmjuka inför uppgiften att bedriva vår verksamhet på ett sätt som belastar vår miljö så lite som möjligt. Vårt fokus är att bidra till ett hållbart samhälle, där våra produkter bidrar till att spara energi och där vår verksamhet inkluderar hela vårt samhälle.

All vår el kommer från vindkraft.

När du köper ett Elitfönster kan du känna dig trygg i att du gjort ett bra val för både dig, ditt hem och miljön. Vårt miljöarbete slutar inte med produkten, vi tänker istället igenom hela processen från planta, till fabriken, hem till dig och slutligen till återvinningen. Då vi är certifierade enligt ISO 14001 kontrolleras vi av en objektiv part för att säkerställa att vi ständigt utvecklar vårt miljöarbete. 

Näst intill allt virke vi använder kommer från svensk FSC-certifierad skog. Det betyder att vårt virke kommer från ansvarsfullt skogsbruk. I fabrikerna jobbar vi hela tiden för att minska spill och vi har noggrann koll på de material vi använder. Hela 98% av spillet i våra fabriker återvinns. Dessutom köper vi endast in el producerad av vindkraft och alla fabriker värms upp av biobränsle. Biobränslet är till största delen spill från fabrikerna. 

När fönstret sedan sitter installerat i ditt hem kommer det i många år se till att ditt uppvärmningsbehov är markant mindre än tidigare. Och när det efter många år gjort sitt kan hela konstruktionen återvinnas. 

Det kan låta som en omöjlig uträkning, men faktum är att om du byter till ett av våra energieffektiva fönster så kommer klimatpåverkan att vara noll. Eller till och med positiv. 

  • Träet binder koldioxid under sin uppväxt
  • Fabrikerna endast drivs av el från vindkraft
  • Fabrikerna värms upp av biobränsle
  • Fönstren håller länge och minskar ditt uppvärmningsbehov
  • Hela fönstren är återvinningsbara

Ovan resulterar i att våra fönster ger mer till miljön än de tar. Visst låter det som en bra investering? Följ oss gärna på Facebook för att få veta mer om vårt miljöarbete och miljövänliga fönster. 

 

Är det dags att köpa nya fönster? Här finns mycket matnyttig information >

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.