Upp till 100 gånger starkare mobilsignal med Elitfönster Access

1 mars 2021

Elitfönster lanserar nu det revolutionerande antennfönstret som underlättar samtalstäckning och dataöverföring i alla nät och oavsett operatör – idag, imorgon och i framtiden. Den integrerade och patenterade StealthCase-teknologin är närmast osynlig och ger upp till 100 gånger starkare signal.

Kvinna surfar på iPad i lägenhet

Elitfönster Access, den nya generationens fönster, baseras på patenterad StealthCase-teknologi där ett nästintill osynligt antennmönster integreras i fönstrets isolerande energibeläggning. Antennen låter mobilsignalerna tränga genom fönstret och sprider dem i en solfjädersform i rummet. Fälttester med Elitfönster Access antennglas visar på signalstyrkor som är upp till 100 gånger starkare än i rum med antennlösa fönster.

Signaltabell för Elitfönster Access
– Det fantastiska var att testresultaten i rum med stängda antennfönster visade på en mer enhetlig spridning och anslutningshastigheter som låg i paritet med resultatet i testerna med öppna fönster, berättar Jonas Hernborg, VD Elitfönster AB.

Särskilt lämpat i storstadsmiljöer

Det nya antennfönstret är särskilt lämpat i storstadsmiljöer och andra tätbebyggda områden, där tjocka betongväggar och höga grannhus kan försämra förbindelsen till närliggande master.

– Idag finns en outtalad skyldighet för byggherren att kunna garantera fungerande internet i nya hus. Det handlar om komfort såväl som säkerhet. Allt från hushållsapparater till de säkerhetsarmband som används av äldre människor använder mobilnätet, förklarar Jonas.

Höghus med Elitfönster Access

Tillgänglig för Elitfönster Original och Harmoni

Antennlösningen finns tillgänglig för Elitfönsters fönstermodeller Original och Harmoni och är en effektiv lösning för alla slags nyproduktioner och medför endast minimala kostnadsökningar (installationskostnad för den integrerade antennen) till investeringen. För endast en liten kostnadsökning får man ett revolutionerande antennglas som dessutom har bra isolerförmåga (U-värde) utan att förlora tal- och dataförbindelser på grund av energibeläggningen.

Se Elitfönster Original Alu
Se Elitfönster Original Trä
Se Elitfönster Harmoni