Hitta återförsäljare

Därför ska du välja Elitfönster

Att byta fönster är en investering, både i pengar och tid. Ett fönsterbyte kan också ha stor påverkan på ditt hem då det förändrar husets utseende, uppvärmningskostnad och trivsel.

Virke av hög kvalité

Tillverkade i Sverige, för svenskt klimat

Vi tillverkar våra fönster i Sverige, det betyder att de utsätts för vårt klimat från löst virke till färdigt fönster. Det gör även vi som tillverkar dem, vi vet därför hur de ska se ut och vad de ska hålla för. Vi har fönster som håller måttet oavsett hur och var du bor i vårt avlånga land.

Impregnering och målning som håller

De flesta av våra fönsterfamiljer vakuumimpregneras. Det gör skillnad. Impregneringen ger trästommen ett bra skydd och möjliggör långa garantier mot röta. 

Efter impregneringen målas de med marknadens bästa målningssystem. Fönstren får tre lager högvärdig tvåkomponents polyuretanfärg, två lager grundfärg och ett lager toppfärg.

Färgen är oerhört följsam vilket ger en elastisk och slitstark yta. Detta gör att att fönstren klarar en påverkan av väder och vind under lång tid utan att det behöver målas om.

Energieffektiva med lågt U-värde

U-värde är ett mått som mäter hur god isolerförmåga exempelvis ett fönster har. Vår storsäljare, Elitfönster Original Alu, kan du få med ett U-värde så lågt som 0,7.

Alla våra fönster är utrustade med energiglas och en argon- eller kryptonfyllning mellan rutorna. Argon och Krypton är ädelgaser som förbättrar glasets värmeisolerande egenskaper. Det är bra för både naturen och din uppvärmningskostnad.

Alla våra fönster är utrustade med 3-glas förutom MF Duo som är ett tvåglasfönster och Harmoni 2+1 som är just ett 2+1-fönster.   

Hög säkerhetsnivå 

Redan i standardutförandet har de flesta av våra fönster och altandörrar en konstruktion som håller en hög säkerhetsnivå. Några detaljer vi kan räkna upp är säkerhetsbeslag, gångjärn med bakkantssäkring, säkerhetsfyllning i altandörrar och en säkerhetsinfästning som förhindrar att någon plockar ut glaset. Fördelen är att det försvårar för eventuella oinbjudna gäster.

Stabilitet som en snickare uppskattar

Nu börjar vi komma in på detaljer, men det är också där den avgörande skillnaden ligger. Alla våra fönster har dels karmskruvshålen i karmfalsen, det vill säga där fönsterbågen befinner sig i karmen i stängt läge. De flesta fönsterfamiljer har också beslagen nedsänkta i karmen. Det är två detaljer som tillsammans skapar en stabilare konstruktion och en snyggare finish. Stabila fönster är enklare att montera i fasaden på rätt sätt, och rätt insatta fönster håller längre. Det kommer din snickare tacka dig för.

Tätt, tätare, tätast

Våra fönster har minimal springbredd, eller med andra ord ett mycket litet avstånd mellan fönsterbåge och fönsterkarm i stängt läge. I överkant är springbredden en millimeter och på sidorna och i underkant är den 3,2 millimeter. Det gör fönstret tätare och ser bättre ut rent estetiskt.

Personliga tillbehör & tillval

Vi har de tillbehör du behöver för att göra dina fönster personliga. Önskar du ett extra ljuddämpande fönster, vill du skräddarsy fönsternas utseende med spröjs eller behöver du försvåra för inbrottstjuvar? Oavsett dina önskemål har vi något för dig. Utöver detta erbjuder vi även sol- och insynsskydd, samt myggnät. Vi sätter dina personliga val i fokus. 

QR-kod som håller reda på detaljerna

Vår QR-kod är en detalj som i all sin enkelhet underlättar för dig. På varje fönster tillverkat 2016 eller senare sitter en QR-kod. Scanna den med din mobiltelefon så får du reda på precis vilka specifikationer ditt fönster har, exempelvis u-värde, ljudvärde, brandutförande, glasstorlek med mera. På så sätt kan du enkelt ta reda på vilka mått som gäller när du vill komplettera med fler tillbehör.

För att läsa av koden laddar du ner valfri QR-kodläsare till din mobiltelefon eller surfplatta.

Hur man använder en QR-kod

Saknar du någon information? 
Kontakta gärna konsumentservice och ställ en fråga.
E-post: konsumentservice@elitfonster.se
Telefon: 010-451 40 30

Hur kan vi vara så säkra på våra produkter? Läs om vår tillverkning >

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.