Tillbehörsbutiken Elitfönster På Plats

Därför ska du välja Elitfönster

Att byta fönster är en stor investering, både i pengar och tid. Ett fönsterbyte kan också ha stor påverkan på ditt hem då det förändrar husets utseende, uppvärmningskostnad, trivsel och inte minst framtida huvudvärk - om det visar sig att fönstren inte var så bra som utlovat.

Virke av hög kvalité

Tillverkade i Sverige, för svenskt klimat

Vi tillverkar våra fönster i Sverige, det betyder att de utsätts för vårt klimat från löst virke till färdigt fönster. Det gör även vi som bygger dem, vi vet därför hur de ska se ut och vad de ska hålla för. Vi har fönster som håller måttet oavsett hur och var du bor i vårt avlånga land.

Impregnering som håller

Alla våra fönster impregneras med ett djup på minst fyra millimeter. Det gör skillnad. Impregneringen är fönstrets innersta skydd mot väta och är avgörande för att du ska kunna lita på att fönsterstommen inte rötskadas.

Efter impregneringen målas fönstren med ett av marknadens bästa målningssystem. Alla fönster får tre lager högvärdig tvåkomponents polyuretanfärg, två lager grundfärg och ett lager toppfärg.

Färgen är oerhört följsam, om oturen är framme och ett av dina fönster får en stöt så följer färgen med träet inåt istället för att spricka. Det betyder att fönstren klarar av stötar och annat som tidens tand kan bjuda på utan att blotta sprickor där väta kan tränga in.

Energieffektiva med lågt U-värde

U-värde är ett mått som mäter hur god isolerförmåga exempelvis ett fönster har. Vår storsäljare, Elitfönster Original Alu, kan du få med ett U-värde så lågt som 0,8.

Alla våra fönster är utrustade med energiglas och en argon- eller kryptonfyllning mellan rutorna. Argon och krypton är gaser som leder värme sämre än luft och passar därmed utmärkt mellan glasen där man vill att så lite värme som möjligt försvinner. Det är bra för både naturen och din uppvärmningskostnad.

Alla våra fönster är utrustade med treglas förutom MF Duo som är ett tvåglasfönster och Harmoni 2+1 som är just ett 2+1-fönster.   

Hög säkerhetsnivå på alla fönster

Redan från standardutförandet har alla våra fönster och fönsterdörrar en hög säkerhetsnivå. Det gäller hela konstruktionen. Några detaljer vi kan räkna upp är säkerhetsbeslag, gångjärn med bakkantssäkring, säkerhetsfyllning i altandörrar och en säkerhetsinfästning som förhindrar att någon plockar ut glaset ur karmen. Det sistnämnda kommer din glasmästare svära över om du någon gång skulle behöva byta ut en ruta. Fördelen är att eventuella oinbjudna gäster också kommer svära.

Stabilitet som en snickare uppskattar

Nu börjar vi komma in på detaljer, men det är också där den avgörande skillnaden ligger. Alla våra fönster har dels karmskruvshålen i karmfalsen, det vill säga där fönsterbågen befinner sig i karmen i stängt läge. Alla fönster har också beslagen nedsänkta i karmen. Det är två detaljer som tillsammans skapar en stabilare konstruktion och en snyggare finish. Det kommer din snickare tacka dig för. Stabila fönster är nämligen enklare att sätta in i fasaden på rätt sätt, och rätt insatta fönster håller längre.

Tätt, tätare, tätast

Våra fönster har minimal springbredd, eller med andra ord ett mycket litet avstånd mellan fönsterbåge och fönsterkarm i stängt läge. I överkant är springbredden en millimeter och på sidorna och i underkant är den 3,2 millimeter. Det gör fönstret tätare och ser bättre ut rent estetiskt.

Personliga tillbehör & tillval

Vi har alla tillbehör du behöver för att stänga ute nyfikna ögon, klåfingriga händer, solen, brand, ljud och mygg.  Vi har också allt du behöver för att göra dina fönster personliga. Färg, spröjs, poster och fönster i vilken form du vill. Du ger oss måtten så konstruerar vi, vi sätter dina personliga val i fokus.

QR-kod som håller reda på detaljerna

Vår QR-kod är en detalj som i all sin enkelhet underlättar för dig. På varje fönster byggt 2016 eller senare sitter en QR-kod på ovansidan. Scanna den med din mobiltelefon så får du reda på precis vilka specifikationer ditt fönster har, exempelvis u-värde, ljudvärde, brandutförande, glasyta med mera.

På så sätt kan du enkelt ta reda på vilka mått som gäller om du någon gång vill komplettera med fler tillbehör. (Du får dessutom en länk till vår eftermarknadswebb.)

För att läsa av koden skaffar du en QR-kodläsare till din mobiltelefon eller surfplatta. Det gör du genom att gå in i enhetens appbutik och söka på QR. Du hittar då ett flertal QR-läsare och det spelar oftast inte någon roll vilken du väljer.

Hur man använder en QR-kod

Saknar du någon information? Kontakta gärna våra specialister och ställ en fråga.

E-post: konsumentservice@elitfonster.se 
Telefon: 010-451 40 30

Hur kan vi vara så säkra på våra produkter? Läs om vår tillverkning >

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

(Sök på stad)

Återförsäljare

Återförsäljare med utställning