Hitta återförsäljare

En svensk fönstertillverkare

Vår resa som fönstertillverkare började 1924 i de småländska skogarna. Med en svårbearbetad mark men med gott om trä och beslutsamhet bildade en grupp bönder i Lenhovda en snickerifabrik. Målet var enkelt, att med gemensamma krafter tillvarata både kunskap och en råvara de hade gott om.

En svensk fönstertillverkare med trä som huvudråvara

Från diversetillverkning till fönstertillverkning

Att det var just fönster vi skulle tillverka var från början ingen självklarhet. 1924 tillverkade vi lite av varje, det som kunde säljas helt enkelt. Men med tiden gick produktionen mer och mer över till just fönsterproduktion. Till att börja med byggde vi endast ihop karm och båge, 1953 blev vi en ren fönstertillverkare och sedan 1964 har vi levererat fönster helt färdiga att sätta in i hus, med både monterad glasruta och färg på karm och båge.

Arvet lever vidare och än idag finns fönstertillverkningen i Lenhovda och Vetlanda, mitt i de småländska skogarna med en av huvudråvarorna växande tätt inpå fabriksknuten.

 Lenhovda snickerifabrik, det var där vår resa som fönstertillverkare startade

 

Innovation som ledstjärna

Med högt ställda krav och ständiga innovationer ligger vi idag i täten i fönsterbranschen. Vi har gått i bräschen för miljöarbetet och var exempelvis, 1998, först i Sverige med att införa ett standard u-värde på 1,3. Sedan har resten av branschen följt efter och vi fortsätter att leta och experimentera för att hitta förbättringspotential. 

Moderna fabriker kombinerat med hantverkskunnande

I våra fönsterfabriker blandas moderna robotars millimeterprecision med yrkeskunnande som byggts upp under decennier. Genom hela tillverkningsprocessen granskas fönsterdelarna och konstruktionen av ett kräset mänskligt öga, ingenting som inte håller måttet får passera.

Det sista som händer med fönstren på fabriken är att de noggrant transportpackas, så att du får hem dina fönster välbehållna. Och samtidigt som vi har högt ställda krav på kvalitén i fabrikerna håller vi en hög leveranssäkerhet. Vårt mål är självklart att du ska få dina fönster vid utlovad tidpunkt och i ett perfekt skick. 

Vi är otroligt stolta över dagens svenska fönstertillverkning och vår historia. Nu jobbar vi för att definiera fönsterbranschens framtid och för att varje dag vara den mest ambitiösa svenska fönstertillverkaren.

 

Beprövad tillverkning ger stabila garantier. Läs om våra garantier här >

 

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.