Hitta återförsäljare

Fönsterguiden - för dig som ska byta fönster

Att byta fönster tillhör inte direkt vardagen för många av oss. Men när det väl ska göras är det ett stort och viktigt val. Vilka fönster du väljer påverkar ditt hems uppvärmningskostnad, utseende, inomhusmiljö och värde.

Tips och inspiration till fönsterbytet

Självklart är det bra att vara påläst när ett så viktigt val ska göras som att byta fönster på sitt hem. På de här sidorna som vi samlat under rubriken Fönsterguiden kan du läsa om hur vi på Elitfönster tänker när vi tillverkar våra fönster, vårt miljöarbete, vilka garantier vi lämnar, varför vi alltid tillverkar med en stomme av trä och vilka saker som är bra att tänka på när du gör ditt val

Med fönster är allt möjligt

Det viktigaste du kan ta med dig är att i princip allt är möjligt. Hur dina fönster ska se ut och vilka funktioner det ska ha är upp till dig. Vi kan tillverka det du behöver. 

Den största utmaningen är kanske att få ett grepp om alla möjligheter som faktiskt finns. Visste du exempelvis att du kan få smutsavvisande glas? Eller att du kan välja mellan flera hundra olika storlekar? Och räcker inte de till så kan vi specialtillverka just de måtten som du behöver. 

Känslan sitter i materialet

För oss på Elitfönster är materialvalet oerhört viktigt. Vi tillverkar alla våra fönster med en stomme av nordisk furu. För att göra vissa fönsterfamiljer ännu mer väderbeständiga och i princip underhållsfria har vi försett dem med en utsida av aluminium. 

Med trä som stomme får du ett fönster som håller länge, är gediget och ser bra ut både utifrån och inifrån. 

Fokusera på detaljerna, vi löser det grundläggande

När du väljer Elitfönster kan du lita på att du alltid får en hög standard. Virket är ordentligt skyddat och du får alltid energisparglas som släpper ut mindre värme, så kan du fokusera på att välja ett fönster som passar dig. 

Hur ser dina fönsterbehov ut?

Vi har delat upp vårt sortiment i nio olika fönsterfamiljer efter form och funktion. Självklart kan du kombinera fönster från de olika familjerna som du önskar.

  • Elitfönster Original är förmodligen ett av Sveriges mest sålda fönster. Elitfönster Original är ett stilrent och välkonstruerat fönster som passar bra i alla sorters hus. Elitfönster Original finns i varianterna Alu och Trä, där Alu är försett med en utsida av aluminium vilket gör att fönstret är i princip underhållsfritt och håller extremt bra mot väta. 
  • Med Elitfönster Vision  får du modern design, stilrena fönster och altandörrar med stort ljusinsläpp samt vackra smala fönsterbågar. Fasadsidan är beklädd av tålig aluminium som ökar fönstrets kvalitet och livslängd och gör utsidan så gott som underhållsfri. Passar den moderna villan med raka linjer. 
  • Elitfönster Retro har ett klassiskt utseende i allmogestil, 3-glas och profilerade invändiga detaljer i trä samt aluminiumklädd utsida. Lättskötta och välisolerade kvalitetsfönster i allmogestil. Elitfönster Retro är ett modernt fönster med alla kvaliteter som kännetecknar Elitfönster men med en design som påminner om hur det såg ut förr.
  • Elitfönster MF Duo är ett enklare fönster med enbart två glas och ett gammeldags utseende. Profilerade invändiga detaljer samt klassiska fönsterbeslag.
  • Elitfönster Harmoni är inåtgående fönster och framförallt anpassade för flerfamiljhus då de kan erbjuda våra absolut bästa ljud- och U-värden. 
  • Vi kan också erbjuda skjutdörrar och tillhörande glaspartier i både trä och trä med aluminiumklädd utsida. Skjutdörrarna suddar ut gränsen mellan ute och inne.
  • Elitfönster Flexibel är en fönsterfamilj med fria former. Vi tillverkar ditt unika fönster i valfri form med samma höga kvalitet som övriga fönsterfamiljer, allt mellan trekantiga och runda fönster.


Tips och insikter

Vi hoppas att du med hjälp av Fönsterguiden fått mer kunskap kring fönster och de val som finns att göra när du ska byta fönster. Fortsätt gärna med att läsa om fördelarna med Elitfönster >

 

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.