Tillbehörsbutiken Elitfönster På Plats

Fönsterguiden - för dig som ska byta fönster

Att byta fönster tillhör inte direkt vardagen för många av oss. Men när det väl ska göras är det ett stort och viktigt val. Vilka fönster du väljer påverkar ditt hems värde, uppvärmningskostnad, utseende och inomhusmiljö.

Tips och inspiration till fönsterbytet

Självklart är det bra att vara påläst när ett så viktigt val ska göras som att byta fönster på sitt hem. På de här sidorna som vi samlat under rubriken Fönsterguiden kan du läsa om hur vi på Elitfönster tänker när vi byger våra fönster, om vårt miljöarbete, om vilka garantier vi lämnar, om varför vi alltid bygger med en stomme av trä och om vilka saker som är bra att tänka på när du gör ditt val

Med fönster är allt möjligt

Det viktigaste du kan ta med dig är att i princip allt är möjligt. Hur dina fönster ska se ut och vilka funktioner det ska ha är upp till dig. Vi kan tillverka det du behöver. 

Den största utmaningen är kanske att få ett grepp om alla möjligheter som faktiskt finns. Visste du exempelvis att du kan få smutsavvisande glas? Eller att du kan välja mellan flera hundra olika storlekar? Och räcker inte de till så kan vi specialtillverka just de måtten som du behöver. 

Känslan sitter i materialet

För oss på Elitfönster är materialvalet oerhört viktigt. Vi tillverkar alla våra fönster med en stomme av nordisk furu.  För att göra vissa fönsterfamiljer än väderbeständigare och i princip underhållsfria har vi försett dem med en utsida av aluminium. 

Med trä som byggmaterial får du ett fönster som håller länge, är gediget och ser bra ut, både utifrån och inifrån. 

Fokusera på detaljerna, vi löser det grundläggande

När du väljer Elitfönster kan du lita på att du alltid får en hög standard. Virket är ordentligt impregnerat och du får alltid energisparglas som är behandlat för att släppa ut mindre värme, så kan du fokusera på att välja ett fönster som passar dig. 

Hur ser dina fönsterbehov ut?

Vi har delat upp vårt sortiment i nio olika fönsterfamiljer efter form och funktion. 

  • Ett av Sveriges antagligen mest sålda fönster hittar du i Elitfönster Original. Original är ett stilrent och välbyggt fönster som passar bra i princip alla sorters hus. Elitfönster Original finns i varianterna Alu och Trä. Alu är försedd med en utsida av aluminium vilket gör att fönstret är i princip underhållsfritt och håller extremt bra mot väta. Med Elitfönster Original Alu kan du dessutom välja till något av våra tilläggspaket för extra bra prestanda.
  • Med Elitfönster Vision får du maximal glasyta och minimal fönsterbåge vilket framförallt passar den moderna villan med raka linjer.
  • Elitfönster Retro med sin unika spröjslösning och antikprofil på karm och båge är speciellt framtagen för mer klassiska villor.
  • Elitfönster MF Duo är ett enklare fönster med enbart två glas (medan alla andra är treglasfönster) och ett gammeldags utseende.
  • Elitfönster Harmoni 2+1 och treglas är inåtgående fönster och framförallt anpassade för flerfamiljhus då de kan erbjuda våra absolut bästa ljudvärden.
  • Vi kan också erbjuda skjutdörrar och tillhörande glaspartier i både trä och trä med aluminiumklädd utsida. Skjutdörrarna kan skapa ett mäktigt panorama och suddar ut gränsen mellan ute och inne.
  • Slutligen har vi fönsterfamiljen Elitfönster Flexibel där du kan beställa i princip vilken fönsterform du vill. Vi tillverkar allt mellan trekantiga och runda glas.

Självklart kan du kombinera fönster från de olika familjerna som du önskar.

Tips och insikter

Vi hoppas att du lämnar fönsterguiden med känslan av att vara lite mer påläst kring fönster och de val som finns att göra när du ska byta fönster. Börja med att läsa om några fördelar med Elitfönster >

 

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

(Sök på stad)

Återförsäljare

Återförsäljare med utställning