Hitta återförsäljare

Att montera och sköta fönster

Här beskriver vi hur du förvarar, monterar och sköter om dina fönster.

Förvaring av dina fönster

Fönstren måste förvaras rätt för att inte skadas innan de monteras i väggen. Grundregeln är att fönstren ska skyddas mot nederbörd, markfukt eller annan fukt och nedsmutsning. Se de kompletta leveransråden för fönster.

Montering av fönster

Det är inte särskilt komplicerat att montera ett fönster och för en fackman tar det oftast inte mer än några timmar per fönster. Om du inte har erfarenhet av fönsterbyte rekommenderar vi att du tar hjälp av en snickare. Tala med din återförsäljare, vissa kan erbjuda montering. Utförliga monteringsanvisningar hittar du här.

Sköt om dina nya fönster

Träfönster skall ses över varje år. Hur ofta de behöver underhåll varierar beroende på klimatet, i vilket väderstreck fönstren sitter och så vidare. Underhållsintervallen är ofta olika för olika fönster i samma hus. Fönster av trä med utvändig aluminiumbeklädnad är nästan helt underhållsfria och behöver nästan aldrig målas om utvändigt, bara torkas av med en trasa vid behov. Tecken på att fönstret behöver underhållas kan man läsa mera om i våra skötselanvisningar.

 

Läs om fördelarna med våra fönster >

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.