Hitta återförsäljare

Det ska du tänka på inför fönsterbytet

efRetro_Halmstad_FJL_135.jpg

Funderar du på att byta ut dina gamla fönster på villan? När det är dags för ett fönsterbyte så finns det flera saker att tänka på – val av materialval, stil och teknikaliteter. Här går vi igenom vad du ska tänka på inför fönsterbytet.

Det finns många anledningar till att byta ut dina fönster. Kanske märker du att det alltid är kallt eller drar vid fönstret, att de blivit gamla eller inte passar husets stil. 

Lönar sig att välja kvalitet 

I snitt byter svenskar fönster mellan 1–2 gånger i livet och därför är det viktigt att det blir rätt när det väl görs. Det finns många detaljer att ta hänsyn till, från rätt stil till material och funktion. Anders Rydén, produktspecialist på Elitfönster, utvecklar. 

– Det är viktigt att tänka på vilka fönster som passar ditt hus. Fönster har stor betydelse för husets karaktär. Det som passar en funkisvilla passar inte alltid en sekelskiftesvilla – och tvärtom, säger han. 

Samma princip gäller fönstrens placering. På nedervåningen behöver du kanske inte kunna öppna alla dina fönster så länge du kommer åt att putsa dem utifrån och har möjligheter till vädring, medan det på övervåningen är klokt att välja öppningsbara som är lätta att komma åt när det är dags för putsning. 

Vill du veta mer om Elitfönster? Läs mer här.

efRetro_0117.jpg

ef_orgAlu_Huskvarna_miljo_13762 (1).jpg

efOriginalAlu_borg_FJL_153.jpg

Populära fönstermodeller 

Bor du exempelvis i ett modernt hus är Elitfönsters mest populära modell, Original Alu Vridfönster, något för dig. Ett vridfönster öppnas utåt och kan vridas runt 180 grader utanför fasaden vilket underlättar fönsterputsningen. Modellen har ett stilrent uttryck med 3-glas isolerruta och är tillverkad av nordiskt trä med aluminiumbeklädd utsida. Något som inte bara ökar fönstrets livslängd, utan även minimerar underhållet.

Har du istället ett äldre hus är modellen Retro perfekt. Det är ett lättskött och välisolerat 3-glasfönster med spröjs, beslag i traditionell stil, detaljer i trä och en aluminiumklädd utsida. Ett modernt fönster som flirtar med nostalgin. Till sommarstugan är MF Duo, ett enklare 2-glasfönster med trädetaljer och sidohängd öppningen en fin lösning. 

Klicka här om du vill se hela Elitfönsters utbud.

efOriginalAlu_borg_FJL_235.jpg

efRetro_Halmstad_FJL_059.jpg

 

Få hjälp av en expert 

Då ett fönsterbyte är en ganska stor investering är det många som väljer ett billigare alternativ, snarare än ett kvalitetsfönster.  

– Om du satsar på ett kvalitetsfönster som kanske kostar lite mer i inköp, så lönar det sig om de sitter på plats i 50 år. Se till att välja ett fönster som klarat alla tester och är från en renommerad tillverkare. 

Har du aldrig bytt fönster och är osäker på hur du ska gå tillväga? Då kan det vara en god idé att ta hjälp från en expert från Elitfönster På Plats, menar Anders. På så sätt slipper du oroa sig, samtidigt som du får en skräddarsydd lösning, monterat och klart. 

Behöver du hjälp? Klicka här för att få hjälp av en expert från Elitfönster På Plats.

ef_orgAlu_trelleborg_miljo_99330.jpg

 

Höj husets värde och spara pengar 

Väljer du rätt fönster kan köpet snabbt bli en investering som lönar sig. Förutom att det förlänger husets livslängd, kan ett fönsterbyte höja värdet – både genom att uppvärmningskostnaderna sänks och utseendet moderniseras.

– Elkonsumtion har aldrig varit en så aktuell fråga som nu och den påverkas även genom fönsterval. Väljer du energieffektiva fönster, som har bra energivärden och minskar risken kallras, då finns det mycket pengar att spara samtidigt som du gjort en investering i miljön, säger Anders. 

När du köper fönster av Elitfönster kan du vara säker på att du får moderna kvalitetsfönster som är miljövänligt producerade, 100 procent återvinningsbara och är energieffektiva. 

Läs mer om hur Elitfönster jobbar med hållbarhet.

efOriginalAlu_borg_FJL_256.jpg

Elitfönster_OriginalAlu_Flexibel_inv_Lerum- (1)@0,33x.jpg

efOriginalAlu_borg_FJL_014.jpg

– Vi erbjuder ett brett och prisvärt sortiment av fönster som håller hög kvalitet och lämnar marknadens bästa garantier. Kort och gott – vi har branschens mest hållbara fönster, säger Anders avslutningsvis.

Så testar Elitfönster sina fönster – läs mer här.

 

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

Sök efter återförsäljare på stad eller
Återförsäljare Återförsäljare med utställning

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig.