Välj rätt solskydd till dina fönster

Sommaren och värmeböljan är här. För den som vill ha det svalt och skönt inomhus är det dags att ta en närmare titt på olika solskydd.

Persienner, lameller och solglas – det finns mycket att välja på när det kommer till solskydd. Det viktigaste är att du väljer det bästa alternativet utifrån dina behov, oavsett om det är mörkläggning eller ett svalare inomhusklimat du vill uppnå.

Ger ett svalare inomhusklimat

Under sommarmånaderna kan det bli riktigt varmt inomhus, speciellt om ditt hus ligger i direkt solljus och inte nås av skugga. Solskyddsglas hindrar en del av värmestrålningen. Glaset släpper in nästan lika mycket ljus som vanligt glas, men stänger ute nästan två tredjedelar av solvärmen.

På Elitfönster har vi självreglerande solskyddsglas som ljusnar och mörknar beroende på temperaturen. Regleringen sker helt utan elektronik och behöver ingen annan installation än själva fönstermontaget. Självregleringen innebär även energifördelar både på vintern och sommaren, genom att glaset släpper in mer strålningsvärme och solljus vid kallare perioder och mindre under varmare perioder.

Vill du veta mer? Läs mer om våra självreglerande solskyddsglas

Den vanligaste lösningen

Persienner är ett enkelt, smidigt och vanligt sätt att förhindra solvärmen från att ta sig in. Med persienner i din bostad kan du enkelt justera insläppet av solljus, det är också ett av de mest populära solskydden på marknaden.

Det finns persienner både för invändigt bruk och mellanglaspersienner. De kommer också i olika varianter och lösningar. Välj mellan olika kulörer och material, du kan också få dem med en viss funktion, som med eller utan motorstyrning eller med barnsäkerhet. Fundera över hur dina behov ser ut innan du gör ditt val. Ta gärna hjälp av en expert som kan svara på dina frågor.

Vi hjälper dig att göra ett bra val, läs mer här

För en rofylld sömn

Gör dig redo för sommarens ljusa nätter med mörkläggningsgardiner. Satsa på mörkläggning i sovrummet, där mest ljus tar sig in. En smart lösning som lämpar sig bra för den lättväckta men som även är en bra lösning i barnrummet.

För den som vill ha det helt mörkt i sovrummet är mörkläggningsgardiner ett bra val medan plisségardiner passar dig som inte helt vill mörklägga rummet. De släpper in lite ljus, men stänger ute det allra starkaste solljuset. Ett annat alternativ är persienner där du själv kan justera hur stort ljusinsläppet ska vara.

Vi har plisséer för alla behov, se våra olika modeller här

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

(Sök på stad)

Återförsäljare

Återförsäljare med utställning