Spröjs & poster

Du har stora valmöjlighet när det kommer till spröjs och poster hos oss. Vi kan tillverka de flesta kombinationer vid beställning så att du kan välja en kombination som ger ditt fönster det där lilla extra.

Glasdelande post

En fast glasdelande post är en post av trä som till skillnad från spröjs delar glaset. Posten är bredare och ger ett lite kraftigare uttryck än spröjs. Glasdelande post(er) kan med fördel kombineras med spröjs.

Löstagbar spröjs

Löstagbar dekorspröjs sitter på fönstrets utsida och kan tas av vid till exempel fönstertvätt. Går att välja på smal eller bred spröjs. Till träfönster är spröjsen i trä eller plast, till träfönster med aluminiumutsida är spröjsen i aluminium.

Mellanglasspröjs

Mellanglasspröjs placeras mellan glasen inne i fönstret. Det gör fönstret mycket lätt att tvätta och underhålla eftersom spröjsen aldrig är i vägen. Det går att välja mellan bred och smal spröjs.

Retrospröjs

Retrospröjs är unik i Elitfönsters sortiment. Spröjsen delar glaset både på in- och utsidan. Det vill säga en fast träspröjs på insidan, fast aluminiumspröjs på utsidan och i isolerglaset distanser. Spröjstypen är en modern variant av klassiska glasdelande spröjs. Retrospröjs är exklusivt för fönsterfamiljen Retro.

Hitta återförsäljare nära dig

Försäljning av Elitfönsters produkter sker endast via våra återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du hjälp med ditt val av fönster. Ett antal av dem har även utställningar där du i lugn och ro kan titta och känna på våra gedigna fönster.

(Sök på stad)

Återförsäljare

Återförsäljare med utställning